Lukk søk

Landslaget

May 7, 2021

Lesund slapp unna disiplinærutvalget

Det var under den andre SM-finalen hvor Erlend Lesund delte ut en takling som skapte reaksjoner. Heldigvis for Lesund ble ikke taklingen anmeldt til disiplinærutvalget.

Erlend Lesund har hatt en en fantastisk sesong for Rögle, og spiller nå om å bli svensk mester med Ängelholm-klubben. I finaleserien møter de Växjö som nå leder 2-1 i kamper.

Det var under den andre kampen hvor Lesund delte ut en takling som hjemmefansen mente burde vært matchstraff og utestengelse.

- Dommerne så reprisen flere gangen på jumbotronen, og jeg det ble ikke etterspill av dette, forteller han til nitten.no

Skjermdump fra YouTube - SHL Highlights

Ble ikke anmeldt

TV-bildene viser en Växjo-spiller som blir liggende etter at laget har gjort mål. Og med første øyekast kan det se riktig ille ut.

- Det så mye verre ut enn det faktisk var. Jeg har ikke blitt anmeldt til disiplinærutvalget, så jeg er klar for spill videre i SM-finalen, forteller backen til nitten.no

Hva tenkte du etter taklingen?

- Jeg tenkte at jeg ikke traff hodet på han. Hadde jeg gjort det, så hadde jeg nok spilt ferdig. Så det er ingen problem.

Se video av hendelsen og målene her (Rettigheter - SHL Highlights)

Publikum og hjemmelaget ønsket at dommerne skulle sende den norske backen av isen, men slik ble det ikke.

- Nei, dommerne så på kuben at jeg ikke traff hodet. De så på reprisen flere ganger også. Igjen, det så mye verre ut enn det egentlig var altså.

- De kommer nok ikke etter meg

Vi har tidligere sett i sluttspillkamper at det kan bli fryktelig ampert i neste kamp etter en slik takling. Det tror ikke Lesund vil påvirke han.

- Nei, de er ikke et sånt lag. De spiller for kontrollert til å drive med sånt.

Hva mener du med det?

- De spiller på en helt annen måte enn de fleste andre lagene i SHL. Du får liksom ingen sluttspill-følelse av å møte Växjö siden de har så fokus på sitt defensive spill. De fullfører ikke taklinger, de velger heller å bruke energien på å komme seg hjem i forsvar.

Etter at Växjö ledet match-serien 2-0 har Lesund og Rögle vunnet sin hjemmekamp, og går for utligningen i morgen.

- Vi går for 2-2 nå. Vi er sterke hjemme, og jeg føler at vi har vært det beste laget i denne serien, selv om vi har ligget under 2-0 i kamper. Får vi utligningen nå, så skal vi bli vriene å slå.

Følger med landslaget

Skulle Rögle bli svenske mestere, så må Lesund få i seg champagnen og sette seg på flyet til Riga. At han ikke får spilt noen treningskamper med flagget på brystet bryr han seg lite om.

- Jeg føler at det er et bra nivå på de kampene jeg spiller nå, så da blir det for meg å ta med meg dette på flyet til Riga. Skulle det gå hele veien, så blir det litt champagne, løfte bøtta og sette kursen mot Riga.

Den allerede VM-klare backen har fokus på sitt, men innrømmer for nitten.no at han så Sverige-kampen på tv.

- Jeg så den andre kampen mot Sverige, og jeg ble skikkelig imponert over gutta. Så jeg gleder meg veldig til å treffe dem, og spille VM med de.

Mange av SHL-proffene har fått ekstra restitusjonstid av landslagsledelsen. Det trenger ikke Lesund. Han er klar, i følge han selv.

- Jeg har gitt beskjed om at kroppen min er fin, og så lenge den holder seg slikt så er jeg klar fra første stund, avslutter landslagsbacken.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, Nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form