Lukk søk

Aktuelt

November 24, 2021

Landslagssjefen på Wang-besøk: - Det var inspirerende

Landslagssjef Petter Thoresen var i forrige uke på besøk hos Wang og ble imponert over det han så. Nå ønsker han å besøke dem oftere.

Foto: Wang Ung

Det var i forrige uke hvor spente Wang-elever fikk besøk av landslagssjefen på skolen. Wang Ung er en idrettsungdomsskole hvor elver kan bedrive og satse på egen idrett ved siden av vanlige studier.

- Det var inspirerende og flott å se unge gutter og jenter kose seg på isen. Personlig synes jeg det er viktig at de i den alderen får en smakebit på det å trene flere ganger om dagen. I tillegg så får de utviklet seg og trent på flere tekniske ting som kanskje de ikke får like mye tid til på klubblaget, forteller Thoresen.

Viktig å bidra i klasserommet

Utenfor isen mener Thoresen at hvert enkelt individ må innrette seg og bidra for felleskapet i klasserommet om du skal bli en god lagspiller.

- Det handler ikke om at du skal få toppkarakter i alle fag for å bli en god ishockeyspiller, men du må innrette deg og være en god klassekamerat. Det handler blant annet om å støtte og ikke minst glede andre klassekamerater både på og utenfor isen, fortsetter Thoresen

- Slike ting er viktig og ikke minst en fin lærdom å ta med seg i livet selv om du blir NHL-spiller eller slutter med idretten din i en alder av 22 år, forteller Thoresen til nitten.no.

Landslagsspillere på sikt

Wang Ung utfordrer også sine elever på andre idretter. Det mener landslagssjefen er sunt med tanke på sportslig utvikling.

- Slik jeg har forstått det så er Wang Ung innom flere idretter i hverdagen. Det synes jeg er sunt og er en faktor som kan gjøre at du tar riktige valg på et senere tidspunkt i livet angående rett idrett. Det finnes mange ishockeyspillere som spiller på et høyt nivå som har bedrevet flere idretter i oppveksten.

På spørsmål om landslagssjefen håper på om at dette kan skaffe han nye landslagsspillere på sikt svarer han følgende.

- Her får de utviklet seg på en helt annen måte enn for 20 år siden, så vi får håpe at landslaget for både damer og herrer kan inneholde spillere som har gått på de ulike idrettsskolene her i landet, forteller Thoresen.

Foto: Wang Ung

Vil dra oftere på besøk

Skolebesøket ga mersmak for Thoresen, som i fremtiden vil besøke de ulike skolene oftere.

- Jeg var spent før jeg skulle komme på besøk, noe jeg også tror de var. Personlig så burde jeg nok vært oftere på besøk på skoler, og det kommer jeg til å gjøre i fremtiden, forteller landslagssjefen via telefon fra Finland.

Petter Thoresen er da nitten.no snakker han i Finland for å sjekke ut forholdene før neste års VM.

- Her skal vi blant annet velge garderober, sjekke ut hotellet og bli kjent med en ny ishall som er bygd til neste års VM, avslutter Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form