Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 15, 2021

Landslagssjefen om Ahlholm-situasjonen: - Ikke noe pent syn

Landslagsledelsen er i likhet med mange i hockeymiljøet rystet over videoen fra Storhamar-treningen som viser Rasmus Ahlholms overfall påt Jacob Lundell Noer.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var tirsdag Hamar Arbeiderblad kunne melde om situasjonen på mandagens Storhamar-trening der Ahlholm krysstaklet lagkameraten Jacob Lundell Noer i ansiktet slik at kølla brakk. Til svenske Aftonbladet uttalte Ahlholm følgende etter hendelsen som har vakt stor oppsikt:

- Vi hadde vært på hverandre, frem og tilbake, noe som hadde bygget seg opp under hele treningen. Så feiltolket jeg situasjonen fullstendig og alt fikk et veldig uheldig utfall der jeg gikk etter ham og han etter puck.

Sjokkert Thoresen

Landslagssjef Petter Thoresen har sett videoen og reagerer sterkt på hendelsen.

- Den så veldig grov ut. Det er var ikke noe pent syn. Men heldigvis så har jeg forstått det slikt at det har gått bra med spilleren som ble utsatt for overfallet, for det kunne gått fryktelig ille, sier Thoresen.

- Har du opplevd noe lignende?

- Jeg har opplevd at det kan oppstå gnisninger mellom spillere, spesielt i tre mot tre-situasjoner, som de også utførte ut i fra det jeg kunne se på videoen, men ikke på dette nivået.

- Du er alltid mentalt forberedt på slitne spillere som trener under de ulike oppkjøringene, som i august og ved juletider, på at det kan bli litt munnhuggeri eller at det smeller litt ekstra til i taklingene, men ikke overfall. Ting skal være tøft, men dette er langt over streken, sier den tidligere Storhamar-treneren.

Mener Storhamar må rydde opp

I kjølevannet av situasjonen peker også landslagssjefen på etikken rundt slike hendelser.

- Vi er fortsatt en liten sport i manges øyne, og da gagner det oss ikke at det kommer en slik voldshendelse i idretten vår. Av naturlige årsaker så får det veldig stor oppmerksomhet, og vi ønsker jo også oppmerksomhet, men ikke på denne måten, sier Thoresen.

Ahlholm er ikke suspendert, men deltar ikke på Storhamar-treningene frem til det tas en avgjørelse i saken, ifølge Hamar Arbeiderblad. Jacob Lundell Noer har uttalt til HA-sporten at det for tidlig for ham å kommentere hendelsen.

- Det er en personalsak på klubbnivå, så alle involverte har vært med og diskutert. De som ser det store bildet må fatte en beslutning videre. Det er bare kjempetrist og leit. Det er den eneste måten å beskrive det på. Det er vondt på alle mulige måter, sier sportssjef Mads Hansen til HA onsdag.

- Dette blir en personalsak som Storhamar som klubb må behandle. Jeg ønsker ikke å spekulere i om han er ferdig i klubben eller om han får en lang straff for dette. Personlig så håper jeg begge spillerne har fått landet dette på en fin måte, og så får ledelsen ta de avgjørelsen de synes er best ut i fra situasjonen, sier Petter Thoresen.

Føler med kollegaen

Landslagsassistent og Sparta-trener Sjur Robert Nilsen føler med sin trenerkollega Anders Gjøse i Storhamar etter hendelsen.

- Jeg tenker på på dem alle der oppe nå. Anders er en fin trener og venn som jeg ikke unner å havne i den situasjonen. Hendelsen i seg selv og etterspillet er aldri bra for sporten som vi er glad i, sier Nilsen.

Han har selv opplevd at spillere kan ha i overkant mye aggresjon i kroppen på trening, men aldri vært borti noe lignende som Ahlholm-hendelsen.

- I alle de årene jeg har trent lag, så opplever du litt bråk. Vi er følsomme mennesker som noen ganger kan vise det litt ekstra. Men ikke noe slikt. Det vi fikk se på video i går var ikke pent, sier Nilsen.

- Nå har ikke jeg vært der, men vi trenere i Fjordkraft-ligaen må våge å uttale oss om at dette er ikke pent. I en kampsituasjon så ville det blitt en lang karantene for den involverte.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form