Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 23, 2023

Kontakter forbundet etter at Oilers-kampen omberammes: - Vi er uenige

Norges Ishockeyforbund har landet på at Lørenskog - Stavanger Oilers skal spilles på nyåret - det er ikke jubilanten fra Romerike enig i.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lørenskog-trener Niklas Andresen har vært tydelig på at han mener laget skal tilkjennes seieren etter at Stavanger Oilers ikke kom seg til Østlandet torsdag ettermiddag.

Det mener ikke Norges Ishockeyforbunds administrasjon som har bestemt at kampen skal omberammes med beskjed om at de to klubbene skal finne en ny dato innen 8. januar.

- Vi har vært i kontakt forbundet og gitt beskjed om at vi er uenige i den avgjørelsen som ble tatt torsdag, sier LIKs daglig leder Trine Marthinsen til nitten.no.

- Hva er veien videre for dere her nå?

- Det er en sak mellom oss, forbundet og Oilers. Vi har ikke helt landet på hvilken vei vi ønsker å gå. Vi har lyst til å informere forbundet og Oilers om hva vi tenker før de leser det i media.

Avgjort fra forbundshold

Konstituert generalsekretær Petter Salsten forteller at administrasjonen i Norges Ishockeyforbund tok avgjørelsen om å utsette kampen torsdag ettermiddag og samtidig landet på at kampen skal spilles på et senere tidspunkt.

- Sånne saker må behandles der og da. Kampen ble utsatt etter force majeure, det vil si hendelser man ikke rår over, og da sier regelverket at kampen skal settes opp på nytt, forklarer Salsten og understreker:

- Dette er vedtak som selvsagt kan ankes. Lørenskog mener man burde forutsett dette og da er det deres rett om de eventuelt ønsker å overprøve forbundets vedtak.

Storhamars trenerduo Petter Thoresen og Mattias Livf har begge uttalt at de mener Lørenskog bør få tre poeng som en følge av at Oilers ikke kom seg til Romerike torsdag og kampen ikke kunne gjennomføres.

Petter Salsten sier han er overrasket over hvor stor oppmerksomhet denne saken har fått de siste dagene.

- Ja, jeg er litt overrasket over at man legger energi på dette og om man egentlig vil ha det slik i norsk hockey. Jeg tenker vi har falt ned på en ok løsning på en situasjon ingen ønsker,

Stormen «Pia»

I Norges Ishockeyforbunds kampreglement kan man lese følgende under punkt 3-5 - kampens begynnelse, ventetid, følgene av å utebli:

1. En berammet kamp skal begynne til fastsatt tid.
2. Et gjestende lag plikter å benytte befordringsmiddel som sikrer at laget er fremme i god tid før kampen.
3. Har et lag ikke møtt i spilleklar stand innen en ventetid av 15 minutter, og uten lovlig forfall skal saken betraktes som uteblivelse, og behandles etter reglene i § 8-1.

Oilers-troppen skulle opprinnelig ta et fly som skulle ta av klokken 13:30 torsdag, men stormen «Pia» sørget for stadige utsettelser og kansellerte avganger på Sola.

Etter hvert ble man enige om at hvis ikke kampen kunne starte senest klokken 20, ville den bli utsatt.

- Jeg ser ingen grunn til at ikke seieren skal tildeles oss. Det tilsier vel regelverket også. Enten burde de reist tidligere eller hatt et annet fremkomstmiddel tilgjengelig. Det går både buss og tog, har Lørenskog-trener Niklas Andresen uttalt til nitten.no.

- I utgangspunktet skulle det ikke være noe problem å reise på det tidspunktet vi faktisk skulle reise. Været kan man ikke gjøre så mye med. Det er ingenting annet vi ville enn å spille kampen. Hva slags hjemmel de har for å kreve poengene, har jeg ingen anelse om. Jeg har ingen kommentar til det, sa Oilers-leder Terje Haukali til nitten.no torsdag kveld.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form