Lukk søk

Landslaget

May 24, 2022

Knepent tap i Thoresens siste kamp: - Synd han gir seg nå

(USA - Norge 4-2) Petter Thoresens og hans team avsluttet sin periode på det norske landslaget med et hederlig tap mot USA.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Norge har slått USA én gang - i VM i 1951 - og heller ikke i Tampere tirsdag kveld skulle triumf nummer to komme.

I Petter Thoresens siste kamp som norsk landslagssjef kom Norge kjapt under 2-0, men reiste seg og reduserte både til 2-1 og 3-2. I sluttminuttene jaktet Norge utligning, men amerikanerne svarte med å sette pucken i tomt bur.

I V4s sending fra Finland ble den kommende Storhamar-sjefen spurt om det føles trist at det nå er over.

- Nei, den er fordøyd. En gang må den siste kampen komme, svarte 60-åringen i forkant av 4-2-nederlaget som markerer slutten på hans epoke som Norge-sjef.

- Dette ble en verdig avslutning for det norske trenerteamet, oppsummerte V4-ekspert Alexander Bonsaksen.

- Synd for landslaget

- Jeg tror han har hatt fem og et halvt fine år med landslaget selv om det har vært utfordringer med covid og at det har vært et ganske nytt lag i utvikling, sier sønnen Patrick Thoresen i V4s studio.

I samme sending ble pappa Thoresen spurt om sitt største øyeblikk som norsk landslagssjef og trakk ikke overraskende frem OL-kvalifiseringen på gamle Jordal Amfi høsten 2016 med 2-1-seier mot Frankrike i siste kamp.

- OL var et stort ønske fra spillerne. Det var fullsatt på gamle Jordal og min første turnering med nye kolleger. Det har brent seg fast i meg, sier Thoresen og kaller den siste OL-kvalifiseringen på Jordal i fjor høst for den største nedturen de siste årene.

Alexander Bonsaksen i V4-studioet sa følgende om Thoresens fem og et halvt år som sjef i den norske boksen.

- Han kom inn og fikk en knallstart i OL-kvalifiseringen. Jeg syns han har blitt bedre og bedre som landslagstrener. Det er en annen jobb enn å lede et klubblag. Han har helt klart utviklet seg veldig og jeg syns det er synd han gir seg nå. Det er synd for landslaget.

Rokseth-mål

Det tok bare fire minutter før det smalt i Nokia Arena tirsdag da Mats Zuccarellos lagkompis Ryan Hartman etter hvert ble servert Henrik Haukelands retur og scoret fra skrå vinkel.

Fire minutter senere skled Matthew Brody enkelt gjennom og doblet. Mathias Trettenes fikk en stor sjanse til å redusere, men fikk hverken scoring eller utvisning.

- Jeg følte jeg dro av mannen min, men dommeren mente noe annet. Vi får prøve igjen, sa Trettenes til V4 etter første periode.

Det gjorde Norge med suksess da Andreas Martinsen dro seg gjennom og reduserte allerede tre minutter ut i midtperioden. Vinni Lettieri trodde han hadde lagt på til 3-1, men pucken gikk via dommeren og ble dermed annullert.

Noen minutter senere kunne derimot ingen redde Norge da Ben Meyers spilte vegg med en lagkompis og satte inn nummer tre.

Norge nektet å gi seg og startet også den siste perioden med en rask scoring. Kristian Jakobsson fant ikke Ludvig Hoff, men pucken skled videre til backen Daniel Bøen Rokseth som scoret fra spiss vinkel.

Michael Haga fikk en stor sjanse til å utligne to minutter før slutt da han forsøkte å sette pucken mellom bena på målvakten, men skiva stoppet i leggskinnet. Thoresen tok ut Haukeland da Norge jaktet 3-3, men amerikanerne satte pucken i tomt bur og fikk matchens siste mål.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form