Lukk søk

Landslaget

September 23, 2022

Kjemper med Tyskland og Kasakhstan om VM i 2027

Dersom Norge vurderes som en bedre kandidat enn Tyskland og Kasakhstan blir det VM-hockey i Telenor Arena og Trondheim Spektrum om fem år.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det internasjonale ishockeyforbundet opplyser fredag at de har mottatt og godkjent tre søknader om å få arrangere hockey-VM i 2027.

Mesterskapet, som har et budsjett på over 250 millioner kroner, spilles enten i Norge, Tyskland eller Kasakhstan med potensiell VM-finale i Telenor Arena.

Tyskland arrangerte VM sist i 2017, og da sammen med Frankrike, mens Köln og Mannheim var vertsbyer i 2010. Kasakhstan har aldri tidligere arrangert A-VM, men hadde B-VM for tre år siden der arrangøren rykket opp og kan friste med Barys Arena i Astana som tar 11.400 tilskuere samt Almaty Arena med en kapasitet på 12.500.

Bærum og Trondheim

Dersom Norge tildeles VM om fem år, blir dette tredje gang mesterskapet arrangeres her i landet etter turneringene i Oslo i 1958 og Oslo, Lillehammer og Hamar i 1999.

Planen i 2027 er å fordele kampene mellom Telenor Arena i Bærum med sine 14.000 sitteplasser og Trondheim Spektrum med plass til 8.600 tilskuere.

Det internasjonale ishockeyforbundet melder at de tre søkernasjonene nå skal jobbe videre med detaljene rundt arrangementet frem mot en presentasjon og senere inspeksjon i de respektive byene.

Hvem som faktisk får arrangere VM i 2027 vil bli annonsert under tilsvarende mesterskapet i Finland og Latvia i mai 2023. Senere følger VM i tsjekkiske Praha og Ostrava i 2024, Stockholm og Herning i 2025 og sveitsiske Zürich og Fribourg i 2026.

Største noensinne?

Dersom Trondheim Spektrum blir VM-arena for fem år, vil dette bli det største mesterskapet på trøndersk jord noensinne, ifølge søkerbyens hjemmeside.

- Når man vurderer det økonomiske, det sosiale og ikke minst den miljømessige bærekraften, vil et A-VM i ishockey arrangert i Trondheim bli et mesterskap som er helt unikt i norsk målestokk, melder trønderne.

- Får vi til dette vil ishockey-VM i Norge i 2027 bli det største idrettsarrangementet i Norge siden OL i 1994, har ishockeypresident Tage Pettersen uttalt til Budstikka.

PS! Norge har spilt i A-VM sammenhengende siden 2005 uten å arrangere turneringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form