Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 25, 2022

Kjær ferdig i VIF-styret - gamle helter valgt inn

Dramatikken var ikke helt over for Vålerenga denne uken. På fredagens årsmøte ble det klart at Jan Tore Kjær ikke fortsetter som styreleder.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Arnold Nybo er ny styreleder i Vålerenga Ishockey Elite. Han ble valgt inn to dager etter at VIF røk ut av sluttspillet allerede i kvartfinalen.

Nybo var valgkomiteens forslag og tar over for Jan Tore Kjær som ikke stilte til gjenvalg. Gamle Vålerenga-profiler som Anders Myrvold, Andreas Stene og Brede Frettem Csiszar (vara) blir også en del av det nye styret.

- Vi hadde et årsmøte hvor vi valgte et styre som skal stake ut en ny kurs. Toppidrett er ferskvare. Med et så bra lag som vi har hatt de siste par årene så har vi ikke levert sportslig, men vi har drevet med millionoverskudd. Vi har ikke hatt et aksjeselskap som har vært villig til å reinvestere de pengene i laget, sier Kjær til TV 2.

- Dette er så ferskt at jeg må få lov til å summe meg litt og få en statusrapport på hvordan det virkelig står til i klubben. Så må vi lage en felles visjon der alle trekker i samme retning. Vi er nå en gjeng både bredde, elite, AS og ikke minst supporterskare som skal finne en felles fremtid for VIF og få klubben tilbake til gamle høyder, sier Arnold Nybo til nitten.no fredag kveld.

Advarte mot «kuppforsøk»

- Nå blir det slutt på uro og uenigheter i VIF?

- Hehe, de som kjenner Vålerenga vet at det kommer alltid til å være mye folk som mener mye om mye i denne klubben. Og det setter jeg også veldig pris på. Vi skal være kjent for å ha en åpen kultur. Dette kommer til å bli veldig bra. Nå er det samhandling som gjelder så får Bøtta komme som en naturelig konsekvens av det, sier VIFs nye leder.

- Klanen gratulerer VIF Hockey med nytt styre - helt i tråd med våre ønsker. Vi håper på bedret samarbeidsklima i klubben etter disse endringene, skriver Klanen på Twitter.

VIF-Klanen gikk hardt ut mot styreleder Kjær og styremedlem Rune Syversen for én uke siden og ba medlemmene støtte opp mot det supporterne omtalte som et «kuppforsøk». Heller ikke Syversen fortsetter i styret.

Supporterklubben mente også at Kjær drev en vervekampanje inn mot årsmøtet for å forsvare sin posisjon.

Kjær, som forlot Vålerenga i 2015 etter 18 år som ansatt før han returnerte sommeren 2020, uttalte i et intervju med TV 2 at han ble overrasket over beskyldningene.

Overrasket

- Det er en versjon som ikke stemmer i det hele tatt. Vi ønsker klubbens beste, med sportslige og økonomisk gode resultater. Tanken om å kuppe noe høres merkelig ut. Vi har i likhet med Vålerenga Fotball ønsket å gi supporterne mulighet til å være medlemmer. Vi fant ut at det ikke var mulig å melde seg inn uten å sende mail til noen i klubben. Det ble endret. Vi ønsker en velfungerende klubb med opptil tusen medlemmer. Det er vanskelig å kuppe seg selv, sa Kjær.

- Jeg tror både vi og Klanen ønsker klubbens beste. Jeg synes det var grove påstander, men slik jeg kjenner Klanen, ønsker de klubbens beste. Vår ambisjon er at Klanen og vi som representerer klubben skal stå på samme side, uttalte Syversen til TV 2.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form