Lukk søk

Internasjonal hockey

October 29, 2021

Kåsastul til AHL etter én kamp: - Kult å bli kalt opp!

Etter debuten for Greenville Swamp Rabbits fikk Christian Kåsastul beskjed om å sette seg på flyet til Vancouver for AHL-kamp med Ontario Reign.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

- Jeg regnet ikke med å bli kalt opp så fort, men ting skjer veldig raskt her så det er veldig moro, sier Kåsastul til nitten.no.

24-åringen fikk med seg fire Champions Hockey League-kamper for gamleklubben Frisk Asker på sensommeren før han flyttet til USA og ECHL-klubben Greenville Swamp Rabbits.

Debut i helgen

Han debuterte i helgens 4-2-tap mot South Carolina Stingrays der han hadde assist på 1-1-målet. Få dager senere kom beskjeden om at han var ønsket hos Ontario Reign i AHL.

Kåsastul møtte troppen på flyplassen for avreise til Vancouver der dobbeltkamp mot Abbotsford Canucks venter natt til lørdag og natt til søndag norsk tid.

- Det blir veldig kult! Jeg vet ikke om jeg skal spille enda, men det er uansett kult å bli kalt opp og å få vise meg frem enda mer, sier Skiens-gutten.

- Hva tror du skyldes at du får sjansen etter kun én kamp?

- Det vet jeg ikke, men jeg syns det har gått bra for meg her nå. Det er kult at de følger med.

Kings-rekrutter

Kåsastul, som har vært innom både Vita Hästen og AIK i HockeyAllsvenskan, ble presentert som Greenville Swamp Rabbits-spiller i slutten av august.

Allerede da ble det avtalt at han skulle få sjansen i AHL i løpet av sesongen, men ingen regnet med at det ville skje så raskt.

24-åringen var med Ontario Reign, farmerlaget til Los Angeles Kings, på en camp tidligere i høst, og har såvidt rukket å hilse på det som blir helgens lagkamerater.

- Målet er å få flere sjanser i AHL, men det er veldig hard kamp om plassene. Jeg skal hvert fall gjøre alt jeg kan, lover landslagsbacken.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form