Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 19, 2024

Kan avgjøre gullduellen: - Vålerenga har ikke vært tro mot seg selv på Hamar

Hockeyekspert Tor Nilsen mener Vålerenga må levere sin beste kamp på Hamar på lang tid for å vinne fredagens finale - og han tror laget har potensiale til å klare det.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

4-0, 5-4, 8-0 og 5-1. Det er resultatene fra møtene mellom Storhamar og Vålerenga i CC Amfi denne sesongen.

22 baklengs på fire kamper er mye og identifiserer en utfordring VIF må finne ut av dersom det skal bli NM-feiring på Jordal denne våren. Det tror hockeyekspert gjestene har potensiale til å løse foran fredagens finale nummer tre.

- Etter min oppfatning har ikke Vålerenga vært tro mot seg selv på Hamar. Jørgen Karterud sa det også etter onsdagens kamp da jeg spurte ham; de snakker om det og vet hva de skal gjøre, men likevel gjør de det ikke. De jukser i spill uten puck, gjør dårlige bytter som åpner isen og Storhamar kommer med stor fart gjennom midtsonen. Da blir Vålerenga presset bakover og må ta imot, analyserer Nilsen og fortsetter:

- De må være mer nøye på hvordan de opptrer som lag i spill uten puck. Mer nøye på detaljer som gjør laget mer kompakt og samlet på isen. Det må bli vanskeligere å skape store sjanser på Vålerenga enn det har vært de siste kampene på Hamar.

Må vinne i CC Amfi

Det står 1-1 etter to finaler og Vålerenga må vinne minst én kamp på Hamar dersom «bøtta» skal ende i Oslo. Storhamar dominerte og vant 5-1 på Hamar mandag før Vålerenga var best og slo tilbake med 5-2 to dager senere.

- Det er litt interessant at det svinger såpass fra kamp til kamp, sier Nilsen som tidligere har snakket om at VIF sliter med den store isflaten i OL-hallen.

I Hamar Arbeiderblads «Rinkside» onsdag kveld snakket Nilsen om at han mener det er ingenting som heter momentum i et sluttspill. Her utdyper han:

- Du tar med deg en god følelse, men ikke mer enn det, og den kan du miste fort. Storhamar gjorde mange dårlige valg på Jordal og slurvet mye, mer enn de har gjort hele sesongen. Fire av målene de slapp går det fint an å gjøre noe med. Storhamar kommer til å være «taggade» nå.

Taktisk duell

Tor Nilsen har fulgt begge finalene live som ekspert for Hamar Arbeiderblad og har merket seg at åtte av totalt 13 nettkjenninger har kommet etter pucktap og dueller i egen sone og at det ikke er scoret mål i under- eller overtall om man ser bort fra Jørgen Karteruds 5-2-scoring i åpnet bur onsdag.

- At alle målene egentlig har kommet i spill fem mot fem er interessant. Det viser at grunnspillet må sitte. Og der har det vært tydelig forskjell på Vålerenga på Jordal og på Hamar. Lagtaktisk må de gjennomføre kampene der oppe bedre. Hvor flinke er de til å stille krav om at de er gode på disse tingene? Der er Petter Thoresen hard i klypa. Å si fra hvis det jukses er kjempeviktig.

- Hva er spådommen før finale tre?

- Hadde Storhamar vunnet på onsdag, ville jeg sagt at man kan sette alle pengene på dem. Men da Vålerenga presterte såpass positivt, er jeg mer avventende. Storhamar er så klart favoritter hjemme. Og de spiller sjelden to dårlige kamper på rad. Vålerenga må nok dra opp sin beste kamp på Hamar på lang tid for å kunne vinne, men det mener jeg de har potensial til. Og da kan denne serien bli lang! Når man ser trøkket i disse matchene er det bare å nyte. Det har vært en herlig ramme så langt. Helt magisk!

Norsk Tipping har 1,65 i odds på hjemmeseier fredag kveld og 3,95 på VIF-triumf. Coolbet tilbyr samme odds på H og 4,35 på Vålerenga-seier etter ordinær tid.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form