Lukk søk

Landslaget

May 22, 2023

Jubler over VM-bragden: - Jeg har vært kritisk til Johansson og co. Det er jeg ferdig med nå!

- Dette er enormt for oss, sier kaptein Ken-André Olimb etter den sensasjonelle VM-seier over hockeygiganten Canada.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- Jeg har vært kritisk til Johansson og co. Det er jeg ferdig med nå. De vet tydeligvis hva de driver med. For en seier dette var. STORT! skriver TV 2-ekspert Erik Follestad på Twitter.

Reaksjonene er mange og hyllest unison etter at de norske hockeyguttas bragd mot Canada i VM mandag. Dagen etter plassen i A-puljen ble sikret, sørget Andreas Martinsen og Sondre Oldens scoringer for en sjokkledelse 2-0.

Først 11,1 sekunder før slutt kom utligningen, men Norge regelrett herjet da matchen skulle avgjøres på straffer. Og da Thomas Olsen lekte inn den avgjørende scoringen, kunne nordmennene feire den andre seieren over Canada gjennom tidene og den første på 23 år!

- Dette er enormt for oss. En opplevelse for de unge guttene som kommer opp. Det viste hvilket nivå de har inne og de kommer bare til å bli bedre. Dette er veldig bra for selvtilliten, sier veteran Ken André Olimb etter 3-2-seieren.

- Dette var på tide. Endelig slo vi Canada! Det er stort for oss, sier Sondre Olden.

Stolte

- Helt uvirkelig, sier Johannes Johannesen om triumfen.

Og det kunne kanskje også blitt tre poeng mandag dersom det hadde blitt blåst for tripping for den kommende Rögle-spilleren i forkant av 2-2-målet.

- Jeg er fortsatt litt irritert over dommerne som fratok oss seieren etter ordinær tid. Vi viste derimot stor styrke gjennom hele kampen og jeg er stolt av spillerne, sier landslagssjef Tobias Johansson til rettighetshaver Viaplay.

Han har måttet svare på kritikk både før VM og underveis i mesterskapet, men etter seks kamper står Norge med seks poeng, plassen ble sikret to runder før slutt og med seier tirsdag kan Norge passere Tsjekkia og ende som nummer fem i puljen.

- Enormt deilig seier av gutta mot Canada!! Sjelden kost for en norsk hockeyspiller å få leke litt med de store. Greit med litt meninger og diskusjoner rundt norsk hockey, hadde vært kjedelig hvis ingen brydde seg, skriver Martin Røymark på Twitter.

Hyller Norge

- Tenk hvor mye Norge hadde slått Canada dersom Granholm, Karlsen og Granath hadde spilt, a! Jeg synes kritikken mot lederne, laguttak og laget har vært fryktelig unyansert i dette mesterskapet, skriver Hamar Arbeiderblads Bendik Havdal Eriksen på Twitter.

- NORGE HAR SLÅTT CANADA!!! Ja, du leser riktig!! Fy faen så deilig! Straffer er enkelt, melder tidligere landslagsspiller og Viaplays VM-ekspert Alexander Bonsaksen.

- Slår verdens største hockeynasjon! Stor idrettsprestasjon av Norge! skriver Cato Cocozza, daglig leder i Elitehockey.

- For en vanvittig VM-bragd av de norske hockey-gutta! Savnet bare «Nystemten» etter triumfen! var kommentaren fra Davy Wathne.

Ishockeypresident Tage Pettersen var svært positiv til norsk hockeys fremtid da nitten.no snakket med han mandag formiddag:

- Vi har nådd ambisjonen nå, vi ser igjen det vi har lagt til grunn spillemessig, vi er på kurs, men vi må være tålmodige. Bygger vi videre på dette og får frem enda flere unggutter, er vi plutselig i en kvartfinale om et mesterskap eller to.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form