Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 17, 2024

Jørgen (26) blir Frankrike-proff: - En hverdag fylt av hockey

Litt tilfeldigheter, gode bekjentskaper og forward-behov i Toulouse-Blagnac har sørget for at Jørgen Grøndahl blir proff i fransk hockey.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Grøndahl har spilt for Lørenskog, Furuset og Comet de siste årene. Før helgen ble det kjent at 26-åringen nå flytter til Frankrike for å spille for Toulouse-Blagnac på nivå tre.

Hvordan kommer en overgang fra EHL-hockey i Halden til en tilværelse i fransk hockey egentlig i stand?

- De siste par årene har jeg hatt en tanke om å prøve noe nytt og da gjerne i et annet land som for eksempel Frankrike. Da jeg ble kontaktet for et par uker siden, tenkte jeg at jeg måtte gripe muligheten. Så slipper jeg å angre i ettertid, sier Grøndahl til nitten.no.

Forward-behov

Det var etter en samtale med tidligere Comet-målvakt Simon Zurawski 26-åringen ble kjent med at Toulouse-Blagnac var på utkikk etter en ny forward. Svensken spurte om han skulle spille inn Grøndahl som et alternativ.

Allerede neste dag kom telefonen som skulle vise seg å snu opp ned på livet.

- Frankrike er et fint land og dette er en stor by sør i landet. Det blir kult å oppleve noe nytt og en ny kultur, sier Grøndahl som har fått med seg at fotballandslagets Aron Dønnum også holder til i Toulouse.

Byens hockeylag hadde forrige sesong en tropp bestående av franskmenn og canadiere. Toulouse-Blagnac endte midt på tabellen i sin pulje på nivå tre og satser nå på opprykk.

Fin kontrakt

Grøndahl var heltidsproff i Comet forrige sesong, der han var en del av kapteinsteamet, men har fått en bedre avtale i Frankrike.

- Det var såvidt det gikk rundt. Nå slipper jeg å jobbe, det blir en hverdag fylt av hockey og jeg kan fokusere helt på idretten. De satser og det virker som de har litt å rutte med, sier Lørenskog-gutten.

- Hva vet du om klubben og nivået?

- Ikke så mye, men jeg har hatt gode samtaler med treneren. De ønsker seg opp og det er noe jeg har lyst til å hjelpe til med. Nivået vil jeg tro er noe tilsvarende nedre halvdel av 1. divisjon i Norge.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form