Lukk søk

Landslaget

January 29, 2023

Johansson: - Ønsker å investere videre i den yngre generasjonen

Etter to samlinger der Tobias Johansson har blitt kjent med en rekke spillere, spisses fokuset noe når landslaget om to uker reiser til Danmark.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

- Vi ser frem mot denne samlingen og gleder oss til å jobbe videre med spillideer og spill med og uten puck. Veldig mange av spillerne er nå inne for andre gang. Da blir det litt enklere å jobbe med måte vi skal spille på, sier landslagssjefen til nitten.no.

Johansson fikk sin debut som Norge-sjef i november da en ung tropp tapte 6-3 mot Latvia før det ble 4-0-seier mot Danmark i Trondheim.

Én måned senere ble det 6-0-tap mot Slovakia og overtidstap mot latvierne i Bratislava med et langt mer rutinert mannskap der stammen fra forrige VM-tropp var tilbake.

Til Danmark

Nå venter firenasjonersturnering i Rødovre i midten av februar der også Østerrike, Danmark og Frankrike deltar.

- Jeg har store forhåpninger til at vi skal utvikle oss videre og skape forutsetninger for bedre resultater, sier Johansson.

Hans ferskeste tropp inneholder en miks av unge og mer rutinerte spillere. Mora-talentene Michael Brandsegg-Nygård og Petter Vesterheim samt Storhamar-målvakt Markus R. Stensrud er blant ferskingene.

Erfarne spillere som Alexander Bonsaksen, Martin Røymark, Mathis Olimb, Andreas Martinsen, Michael Haga, Kristian Jakobsson og Ken André Olimb blir hjemme etter avtale med Johansson, slik nitten.no tidligere har omtalt.

- Vi har hatt en dialog med alle som er tatt ut og alle som ikke er med. Dette er et veldig udramatisk uttak. De mer rutinerte, for å kalle dem det, imponerte stort i Bratislava. Vi ønsker å gi dem best mulig forutsetninger for å orke en lang sesong med klubb, landslag og et eventuelt VM, forklarer Johansson.

- Vi ønsker å investere videre i den yngre generasjonen samtidig som vi har hatt som målsetting å ha inn alle eldre og etablerte på minst en samling i løpet av sesongen. Backoppsetningen er ganske ung, der er uttakene på de tre samlingene ganske like mens det på forwardsiden er mer bredde både med tanke på aldersspenn og også ulike typer.

Landslagstroppen:

Jonas Arntzen, Örebro
Henrik Haukeland, Düsseldorf
Markus R. Stensrud, Storhamar'
Sander Vold Engebråten, Storhamar
Johannes Johannesen, Mora
Christian Kåsastul, HIFK
Erlend Lesund, Rögle
Emil M. Lilleberg, Oskarshamn
Mattias Nørstebø, Björklöven
Sverre Rønningen, Lillehammer
Thomas Berg-Paulsen, Stavanger Oilers
Michael Brandsegg-Nygaard, Mora
Tobias Fladeby, Graz 99ers
Philip Granath, Tappara
Ludvig Hoff, Stavanger Oilers
Sondre Olden, La Chaux-de-Fonds
Thomas Olsen, Vålerenga
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Martin Rønnild, Storhamar
Mathias Trettenes, HPK
Petter Vesterheim, Mora
Markus Vikingstad, Fischtown Pinguins
Gustav Willman Borvik, BIK Karlskoga

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form