Lukk søk

1. divisjon

January 4, 2022

Jobber for 1. divisjonsløsning: - Kritisk allerede

Norges Ishockeyforbund samlet klubbene på nivå to til et møte mandag. Der var budskapet at man jobber hardt for at ligaen skal få starte opp igjen i midten av januar.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Da regjeringen innførte nye og strengere tiltak i midten av desember, rammet det idretten hardt. For lagidrett ble det kun unntak og aksept for kampaktivitet og normal trening på øverste nivå.

1. divisjonsklubbene håper nå å bli innlemmet som en del av toppidretten fra og med midten av januar hos myndighetene dersom restriksjonene opprettholdes.

- Vi er bekymret dersom det stenges ned videre. Beskjeden fra oss nå er at vi jobber veldig hardt sammen med andre særforbund for å få aksept for at den gamle toppidrettsdefinisjonen skal gjelde fremover slik at også 1. divisjon kan starte opp. I tillegg ønsker vi sterkt at juniorseriene kan åpne, sier sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, til nitten.no.

Møte mandag

Mandag deltok han i flere møter med klubbene i Fjordkraft-ligaen, Bambusa-ligaen og 1. divisjon. Også Norges Fotballforbund informerte mandag klubbene på nivå to og tre om positiv dialog med myndighetene og signaler om at den tidligere toppidrettsdefinisjonen gjenopptas fra midten av januar.

- Nå må myndighetene prioritere idrettene som er under sesong slik at 1. divisjon og juniorseriene får holde på. Det er en samstemt idrettsorganisasjon som står bak hvor viktig dette er. Jeg opplever at vi har en positiv tone og er forente rundt hva som må til, men vi får ikke så mange signaler. Det er utfordrende, sier Salsten.

- Har du håp om 1. divisjonskamper om et par uker?

- Vi må håpe de får starte så fort som mulig. At de får trene og spille kamper er avgjørende for at vi skal få gjennomført sesongen på en ordentlig måte. Jeg syns det er kritisk allerede nå. Det er ikke en heldig situasjon. Forholdene blir like internt, men flere lag skal ut i en kvalifisering etter hvert her.

Narvik er kanskje den klubben i 1. divisjon som satser hardest denne sesongen. Nordlendingene har allerede sett seg nødt til å permittere både spillere og ledere delvis som en følge av ligapausen.

Optimister

All breddeidrett for seniorer har vært stanset siden midten av desember. Hva som skjer med for eksempel 2. og 3. divisjon fremover virker svært uklart.

- Vi må ta et steg av gangen. Dette handler om volum og hvor mange man kan åpne for. Håndball og fotball er store idretter som er med oss i argumentasjonen her. Jo flere vi får med oss, jo bedre er det, sier Salsten.

Generalsekretær Ottar Eide sa til nitten.no i romjulen at ingenting tyder på at Fjordkraft-ligaen stenges ned som i fjor slik smittesituasjonen er i dag. I møtet med klubbene mandag opplevde Salsten optimistiske klubbledere.

- De er vel bekymret, men fattet. Vi hadde en bra runde der det virker som status i klubbene er ålreit. Det var litt smitte hos gjengen som kom hjem fra U20-VM, men generelt er status ålreit i alle de tre ligaene med tanke på smitte. Nå har det vært både julefeiring og nyttårsfeiring, og så langt ser det ut til at det har gått bra, sier sportssjefen.

- Dere er fortsatt optimister med tanke på å gjennomføre Fjordkraft-ligaen som normalt?

- Ja, det håper vi inderlig at lar seg gjøre. Det spilles overalt i hele verden så vi håper vi også skal få lov til det.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form