Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 1, 2024

«Janna» takket nei til trenercomeback: - Trives veldig godt i TV 2

Jan André Aasland droppet tilbud fra EHL og skal fremover kombinere ekspertjobb i TV 2 med trenerjobb på NTG.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er denne løsningen som passet best praktisk akkurat nå. Jeg trives veldig godt i TV 2, synes det er veldig gøy å jobbe der og ønsket å fortsette med det, sier Aasland til nitten.no.

Ved siden av å fortsette i jobben som ekspert for rettighetshaveren, er «Janna» ansatt i 50 prosent stilling som trener på NTG Kongsvinger. To-tre dager i uken skal han kjøre isøkter i Kongshallen.

- Hverdagen blir fin. Jeg fikk også nytt barn for to uker siden, og med to små hjemme passet dette best, sier Aasland.

Både Lørenskog og Lillehammer på toppnivå samt Ringerike Panthers som ønsker seg tilbake til EHL raskest mulig viste interesse for å knytte til seg Aasland denne våren, etter det nitten.no får opplyst.

Snakket med flere

Uten å kommentere konkrete klubber forteller Aasland at han hadde flere gode samtaler med interesserte klubber denne våren. Men et comeback i boksen, ville betydd farvel til TV 2-jobben.

- Ja, det hadde ikke gått. Men også med tanke på familiesituasjonen passet det dårlig å pendle rundt til klubber som også trener på ettermiddagen. Hele logistikken gjorde det vanskeligere, sier den tidligere Frisk Asker-sjefen.

- Men du ser for deg å være trener igjen i fremtiden?

- Det gjør jeg. Det kommer nok til å skje igjen. Sånn sett er det også fint å være med videre i TV 2 og på Kongsvinger der jeg holder meg litt «varm» med å kjøre treninger og får jobbe med å utvikle spillere.

Også Simon Stolt Wang, Espen Biagi og Jan Christer Eriksson jobber på ishockeylinjen på Kongsvinger.

- Denne signeringen er et stort og viktig steg videre, mot å hele tiden løfte vårt sportslige opplegg. Vi gleder oss til høsten, velkommen Janna! melder NTG Kongsvinger Ishockey på sine Facebook-sider.

På lånt tid?

Jonas Bariås, teamleder for hockeysatsingen i TV 2, er strålende fornøyd med at Aasland blir med videre på skjermen også neste sesong.

- Jan André kom inn i TV 2 med fersk erfaring fra trenerbenken og gjorde oss bedre fra første kamp Jeg er veldig glad for at han blir med videre, sier Bariås til nitten.no.

Denne våren har rettighetshaveren kjempet med flere klubber om signaturen til 34-åringen.

- Jeg regnet med at flere klubber kom til å være på ham etter sesongen, og han har nok ikke coachet sitt siste lag. Innerst inne er han fortsatt en trener. Det merker jeg i hverdagen, og det er nettopp den tilnærmingen han har til hockeymiljøet som gjør TV 2 bedre.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form