Lukk søk

1. divisjon

April 2, 2022

Ingen signeringsfest i Bergen: - Går bare til helvete

Bergen er igjen representert på nest øverste nivå neste sesong, men avviser at det er aktuelt å intensivere satsingen i håp om nok et snarlig opprykk.

Foto med tillatelse: Bergen IK

Bergen og Trondheim er byene som ofte etterlyses når det diskuteres hva Fjordkraft-ligaen mangler.

Neste sesong er de begge representert på nivå to etter at Bergen for to uker siden vant opprykkskvalifiseringen i Oslo.

Klatringen har startet, men Bergen-ledelsen kjenner historien godt og ønsker å ta steg for steg i frykt for å gå på en ny økonomisk smell.

- Vi har ingen hast i hele tatt. Sprenger vi budsjettet og henter spillere vi ikke har råd til går det bare til helvete. Nå handler det om å bygge en stabil gruppe og en kjerne som er god nok for 1. divisjon. Så skal vi jobbe og sakte, men sikkert oppover, sier trener Kim Wide til nitten.no.

Økt interesse

Ifølge hockey.no var tilskuersnittet på seriekampene i «Badekaret» denne sesongen 165. Det kan økte betraktelig nå som laget skal delta i en langt jevnere serie og møter mer attraktiv motstand.

- Forhåpentligvis klarer vi å vekke mer interesse nå. Det er ikke gøy å se et lag vinne 20-0. At halvparten går halvveis da skjønner jeg godt. Nå blir det kun tøff kamper som er spennende å se på. Vi ønsker oss jo helst fullsatt hall, men det skjer ikke. Litt realistiske er vi, sier Wide og smiler.

Narvik, Comet, Nidaros og Gjøvik blir blant konkurrentene på nivå to neste sesong. Bergen har respekt for motstanden og har ingen forventninger om å blant seg inn i tetstriden.

- Klatringen har begynt, men alt over midten av tabellen er en bonus. Nå gjelder det å stabilisere seg i 1. divisjon. Innen fem år har vi en plan om å være i toppen, sier Wide.

Måtte opp

Bergen-treneren dro rett til Sverige etter opprykket og ble ikke en del av den umiddelbare festen, men jubelhelgen i Furuset Forum er ikke glemt.

- For en opplevelse det var! Nivået var litt som vi ventet. Jeg følte vi hadde god kontroll på både Haugesund og Tønsberg.

- Hadde det gått med nok en sesong i 2. divisjon?

- Det hadde tatt knekken på mange, tror jeg. Men selv inkludert. Jeg hadde ikke blitt borte, jeg er for glad i guttene til det, men det hadde gitt en brist i motivasjonen. Å komme seg gir en helt ny energi til både klubben og laget.

- Hvordan er tilstanden i Bergen-hockeyen nå?

- Jobben vi har startet på begynte allerede i 2017, og klubben har ikke vært i en så god situasjon på mange år. Alle jobber som mot samme mål og det er god stemning mellom lagene. Ledelsen har gjort en kjempejobb. Nå blir vi også mer interessante for sponsorene i byen. Økonomien er stabil, men vi må fortsette å jobbe hardt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form