Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 29, 2021

Ingen brudd for Jakobsson - kan være spilleklar i morgen

Kristian Jakobsson ble sendt på sykehus med smerter i nakken etter en duell med Stjernens Kevin Davis i går. Nå kan Spartas poengkonge være tilbake allerede i morgen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først meldte at Kristian Jakobsson ble sendt til sykehus for videre sjekk etter en takling mot hode- og nakke-regionen i midtperioden mellom Stjernen og Sparta i Stjernehallen i går.

Nå har meldingene kommet om at Spartas poengkonge ikke hadde alvorlige skader og kan brått rekke morgendagens returoppgjør i Sparta Amfi.

- Heldigvis så viste ikke bildene fra MR-undersøkelsen at Jakobsson ikke hadde fått langvarige skader. Så nå får det medisinske apparatet rundt laget gjøre en vurdering om han blir spilleklar i morgen. Vi har ikke flust av tilgjengelige spillere om dagen, forteller Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til nitten.no.

Tunge fravær

Sparta-treneren har fra før hentet opp Herman Kopperud og Paulius Gintautas fra samarbeidsklubben Comet Halden som til vanlig spiller i 1.divisjon.

- Vi måtte hente opp noen med tanke på de åtte spillerne som ikke utilgjengelig for oss. Men vi har bestemt oss for å ikke hente inn flere nå, og heller spille med de spillerne vi har til rådighet, forklarer Nilsen

- Hva er situasjon til Maksims Ponomarenko og Kristian Jakobsson?

- Kristian får vi ta time-for-time og se om han blir spilleklar til i morgen. Når det gjelder Maksims så er det lite trolig at han spiller i morgen. Der kan det være snakk om en hjernerystelse, forklarer Sjur om den tunge skadesituasjonen i klubben.

Melder ikke inn taklingen

Sjur Robert Nilsen er fortsatt ikke fornøyd med dommerne dagen etter tapet mot Stjernen, og står fortsatt ved at de burde fått muligheten til å spille i overtall ved flere anledninger. Og når det kommer til taklingen mot Jakobsson så forklarer han følgende.

- Vi i Sparta ønsker ikke å melde inn taklingen til DISU. Det satt flere representanter på kampen i går og med tanke på den publisiteten som taklingen fikk så burde organisasjonen «players safety» gått inn og sett på situasjonen. Vi skal ikke være noen «sutre-klubb» som melder inn saker, melder Sjur Robert Nilsen.

Lars Olav Gaden som sitter Player Safety-utvalget skulle gjerne ønske at han fikk en tekstmelding fra Nilsen med ønske om at de kikket på saken.

- Vi har fått med oss at det skjedde en situasjon Stjernehallen i går, men vi har ikke sett på situasjonen spesifikk. Vi er til for å ta spillernes sikkerhet på alvor og da trenger vi litt hjelp fra klubbene hvis de ønsker vår bistand og råd i saker som muligens bør bli behandlet av DISU, forklarer Gaden.

- Men når klubbene ikke ønsker å melde inn saker selv, så skal vel dere være der for spillernes sikkerhet?

- Det er riktig, men vi kan ikke se alle kampene, og trenger vi hjelp til å se på ulike situasjoner vi også. Og i går satt dommer-observatøren i hallen og på isen var det fire dommere som dømte kampen. Klubben og trenerne må også ta sitt ansvar med sikkerheten til spillerne, og må derfor gi oss beskjed. Vi kan ikke se alt, og ikke alle modeller er perfekte, avslutter Gaden.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form