Lukk søk

Aktuelt

March 4, 2022

I helgen arrangeres Risenga Open Løkkehockey: - Det har tatt helt av

Det startet med at en gjeng kompiser ville samle noen gutter til løkkehockey. Nå er turneringen kanskje den største løkkehockey-turneringen i Norge, hvor tidligere Fjordkraft-profiler har meldt sin ankomst.

Foto med tillatelse: Risenga Open Løkkehockey, Facebook.

For i overkant av fem år siden satt en pokergjeng på et rom og ønsket å arrangere en løkkehockey-turnering i Asker. Da de ønsket seg flere lag, opprettet de en facebook-gruppe for å lufte interessen i Asker-område. Da tok det helt av.

- Vi satt og tenkte at det hadde vært gøy å arrangert en god gammeldags løkkehockey-turnering, og brukte sosiale medier for å se om det fantes interesse. Og det tok ikke lange tiden før vi brått hadde 3000 medlemmer på vår side på Facebook. Da forstod vi alvoret med at dette kunne bli til noe stort. Det har tatt helt av, forteller Sigurd Sørli som er en av initiativtagerne til turneringen.

Turneringen spilles på en kunst-is bane rett ved siden av Frisk Asker sin nye storstue Varner Arena. Der håper også at arrangøren at finalen også kan spilles.

- Jeg har hatt flere samtaler med kommunen i Asker, og der ser ut til å at vi spiller finalen i Varner Arena, med løkkehockey-mål og bandyvant. Ille stas at vi skal få lov å spille finalen i Varner Arena, forteller Sørli stolt.

Uoffisielt NM

Sørlie ønsker ikke å kalle turneringen for NM i løkkehockey, men forteller at han ikke vet om det noen større turneringer i Norge i løkkehockey.

- Spillerne som deltar kaller det for NM, men vi ønsker ikke å kalle det for det. Men et uoffisielt NM er det vel kanskje greit å kalle det, forklarer Sørlie som nå har 30 lag klare for spill i helgen.

- Hva er reglene for å delta i turneringen?

- Nå som det har blitt så stort så har vi gitt beskjed om at aktive elitespillere og 1.div spillere ikke får delta. Men tidligere elitespillere har meldt sin ankomst, så det er ille gøy. Vi har også en egen puljer med damelag også, så her får du oppleve alt fra de som har NM-gull i ishockey til de som rust under skøytene, flirer Sørli.

Kjente ansikter

Blant lagene som stiller så finner vi blant annet ABBR-Bil som stiller med tidligere VIF-kaptein Brede Csiszar. Men det er på Cool Allstars vi finner de flest kjente navnene som blant annet tidligere Sparta-spiller Patrick Eriksson, tidligere Lillehammer-spiller Aleksander Rindal og ikke minst trønderen Dag-Morten Wehn som sitter i styret til Nidaros og har produsert poeng i den øverste ligaen i Norge i mange år.

- Ingen tvil om at Cool Allstars er et tungt lag, med mange tidligere elitespillere på sin lagoppstilling. Ryktene gikk lenge på at tidligere Chicago Blackhawks-spiller og NHL-profil Kris Versteeg skulle komme, men det ser ikke ut til at de hadde fått det til. Hvor sykt kult hadde ikke det vært, spør Sørli.

Daniel Vassbund hos Cool Allstars forteller om et arrangement som er et av høydepunktene i året.

- Vi forventer å vinne bøtta. Alt annet vil være enorm skuffelse og det kommer til å bli oppvask i spillertroppen om det ikke skjer, forteller Vassbund som tar på seg General Manager-rollen i turneringen.

Skulle Vassbund sitt lag innfri så får du 4x pengene om de skulle vinne turneringen, i følge Coolbet.com

Hedrer Ukraina

Turneringen drives på dugnad, og det er kun en liten påmeldingsavgift som skal dekke små kostnader for turneringen som leie av banen og vakter. Nå ønsker også turneringsledelsen å rette fokus til det som skjer i verden.

- Vi kommer å ha et stort Ukrainsk flagg på turneringen for å vise vår støtte. Og når vi er ferdig med turneringen så skal det bli kjørt opp til Holmenkollen under skifesten som skal avvikles samme helg.

- Har dere noe planer for fremtiden med turneringen?

- Vi har forstått at vi ikke kan drive dette på dugnad lengre. Nå må vi kanskje opprette et selskap, siden jeg føler vi balanser litt på grensen til det. Men vi ønsker ikke å tjene penger på dette. Alt av overskudd skal gå til frivillige organisasjoner. Men vi har planer for fremtiden som kan gjøre det enda mer attraktiv, forteller han hemmelighetsfullt.

- Akkurat nå har vi en mann som setter opp telt, og han skal i tillegg sove der i natt for å sørge for at alt er på plass til morgendagens turnering. Vi gleder oss til å få spille igjen etter at vi har hatt to år med korona-pause, avslutter arrangøren.

Ut i fra Coolbet sin odds så er det Risenga Ungdomsskole som skytes frem som favoritter til å vinne turneringen. Foto: Skjermdump fra Coolbet.com

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form