Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 17, 2023

Holøs mot sensasjonelt comeback - endelig avgjørelse lørdag

Sparta har gjennomført sin siste økt før lørdagens semifinale i Stavanger. Om Jonas Holøs blir å se på isen i DNB Arena, avgjøres først kampdagen.

Foto: nitten.no

- Det er 70-30 at jeg spiller slik det ser ut nå, sier Holøs til nitten tirsdag morgen.

Sparta varslet at det først fredag eller lørdag ville bli klart om backveteranen vil få en sensasjonell re-debut for moderklubben i sluttspillets første semifinale eller om kroppen ikke har tålt treningsuken.

- Avgjørelsen tas i morgen, skriver Holøs i en sms til nitten.no fredag kveld.

Etter torsdagens økt sa den tidligere landslagskapteinen til Sarpsborg Arbeiderblad at sjansene for comeback hadde økt gjennom uken og at han hadde spilt dersom matchen hadde vært tordag.

- Det kommer til å bli utfordrende hvis jeg spiller. Jeg vet hvordan det var i sluttspillet i Tyskland i fjor, og det kommer til å gjøre vondt, men jeg får bite tennene sammen.

Treårskontrakt

Backkjempen ble i fjor vår presentert som Spartas prestisjesignering da han tok med familien hjem til Sarpsborg etter 14 år som utenlandsproff i blant annet NHL, KHL, SHL, Tyskland og Sveits.

Kneproblemene var kjente, men at Holøs i mars 2023 kun skulle stå med én treningskamp mot Ringerike i Sparta-drakten denne sesongen, hadde ingen sett for seg.

- D kan komme et tilbakeslag så jeg orker ikke være for optimist, presiserte Holøs overfor nitten.no tre isøkter før avreise til Stavanger.

I september i fjor fortalte Holøs at frykten for at han måtte legge opp uten å spille en eneste kamp for moderklubben etter returen til Sarpsborg var reell.

Fire måneder senere gjentok han budskapet da han ikke hadde merket fremgang. I februar slo Holøs selv fast at han ikke kom til å bli frisk nok til å bidra på isen denne sesongen og fikk en rolle i Spartas trenerteam.

Sarpingen fikk kun ti kamper i tyske Kölner Haie forrige sesong, og har slitt voldsomt med kneet til tross for et inngrep i fjor sommer.

Holøs har ikke trent for fullt med Sparta på is siden november før han forsøkte seg igjen i helgen - med én uke igjen til semifinalene mot Stavanger Oilers.

La en plan

I januar fortalte Holøs om hvordan han hadde bestemt seg for å gi et mulig comeback denne sesongen én siste sjanse.

- Hvis jeg ikke klarer å gå på skøyter, er det ingen vits å prøve. Men det kan være aktuelt for å sjekke hvordan kroppen responderer. Jeg har sagt til de i klubben at jeg skal gi det ett forsøk til. Går ikke det, gir jeg opp denne sesongen. Da ligger det i kortene at det ikke blir noe mer, sa Holøs da til nitten.no.

- Hva legger du i ett siste forsøk?

- At jeg trener meg opp på egenhånd slik at jeg klarer å trene med laget på is og kan gå kontrollert på skøyter. Møter jeg veggen før det, blir det ikke noe mer. Hver gang jeg går på en smell tar det lang tid før det blir smertefritt og vanlig igjen. Skjer det igjen nå, rekker jeg ikke spille før sesongen er over.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form