Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 27, 2022

Holøs klar for Sparta: - Ville føles feil å ta på seg en annen norsk drakt

Jonas Holøs snakket med flere norske klubber, men vender tilbake til Sarpsborg og har nå signert en treårskontrakt med Sparta.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

- Jeg har vært i kontakt med andre norske klubber, men det har ikke vært aktuelt for meg. Jeg har vokst opp på Brevik, og det ville føles feil å ta på seg en annen norsk drakt. Jeg har tilbrakt store deler av barndommen min i Sparta Amfi, og det ville vært rart å spille et annet sted i Norge, sier Holøs til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ryktene om Holøs' ja til moderklubben har vært hete en periode, og onsdag klokken 12 ble overgangen presentert.

Den 34 år gamle backen har signert en treårskontrakt med moderklubben som denne sesongen ble nummer tre i serien og holdt Stavanger Oilers til syv kamper i semifinaleserien.

Sparta-gutt

Holøs gjør dermed som backkollega Alexander Bonsaksen og flytter tilbake til Norge etter en lang karriere i utlandet. Sarpingen debuterte for Sparta helt tilbake i 2003/2004-sesongen.

Så fulgte to sesonger hos den SHL-finalisten Färjestad, spill for Colorado Avalanche i NHL, retur til Sverige og Växjö Lakers, KHL-spill med Lokomotiv Jaroslavl, nye sesonger i Färjestad, et opphold i sveitsiske HC Fribourg-Gotteron, to år i Linköping og nå sist DEL-kamper for Kölner Haie.

Landslagskapteinen kunne fortsatt utenlands, men landet på at timingen for å flytte hjem nå var rett.

- Jeg har vurdert å ta et nytt år i utlandet, men etter en sesong med mye skader landet jeg på at familien trenger mer trygghet med venner i Norge. Det er viktig for oss, sier Holøs.

Jobber med finansieringen

Selv om Holøs nå har signert, jobber Sparta fortsatt med å finansiere treårskontrakten. Årets semifinalist føler seg trygge på å komme i mål med denne takket være hjelp fra det lokale næringslivet.

- Dette er en signering vi ønsker å ta utenfor budsjettet vårt. Vi er i god dialog med samarbeidspartnere og vi er trygge på at vi lander finansieringen. Dette arbeidet pågår for fullt. Vi har ønsket å holde kortene tett til brystet før dette har vært klart, men vi har luftet dette med samarbeidspartnere våre som har gitt oss tommelen opp, forteller Spartas daglige leder Henning Svendsen til SA.

Holøs pådro seg seg nylig et brudd i hånden, spiller ikke helgens landskamper mot Danmark og har status som usikker foran VM i Finland.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form