Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 11, 2021

Stjernen-talent klar for college i USA - må trene med Sparta

Stjernen-gutten Trym Løkkeberg har kommet inn på en særdeles god skole i USA. Nå trener han med Sparta etter at moderklubben sa nei.

Foto: Christian Brevik, nitten.no

Trym Løkkeberg er et stort hockey-talent i Norge, som for to år siden reiste til Sverige for å prøve lykken i Mora. Der gjorde Fredrikstad-gutten sine saker såpass bra at klubben valgte han som kaptein for deres J20-lag forrige sesong.

Nå håpet han å få være med A-laget til Stjernen å trene frem til han reiser til USA 31. august. Slik ble det ikke.

- Nei, jeg må trene med Sparta siden Stjernen så nei til at jeg kunne være med dem på is, forteller hockey-talentet til nitten.no.

Populær skole

Unggutten har kommet inn på Darthmouth College som er regnet blant de bedre skolene i USA. Finans og forretningsmagasinet Forbes ranket skolen på 10. plass av 650 skoler i USA. I tillegg til utdanning så vil unggutten få prøve seg i IVY League og muligens NCAA.

- Det er bra nivå på ishockeyen der borte, så jeg gleder meg veldig til reise bort og få startet. Ikke nok med at jeg må levere på isen, men det må jeg også gjøre på skolebenken, forteller den reiseklare spilleren.

31. august er alt pakket og klart for å begynne en ny reise. Men hva han ønsker å utdanne seg som er fortsatt uklart.

- Første året er litt sånn prøveår hvor vi kan velge litt fag som vi synes er interessante. Fra år to er det mer spesifisering på studiene. Skolen jeg skal gå på er kjent for å ha gode elever innen business og økonomi. Så jeg ser vel for meg noe i den retningen, forteller Stjernen-gutten.

Sparta åpnet opp dørene

Da unggutten fikk nei fra sin moderklubb, så måtte han bite i det sure eplet og ta kontakt med hans største rival, Sparta. Det angrer han ikke på.

- Den måten alle her i klubben har tatt meg i mot på er fantastisk. Jeg fikk låne utstyr, være på is og jeg ble skikkelig overrasket. Som Stjernen-gutt så har jo forholdet til Sparta ikke vært så bra i mange, flirer Fredrikstad-gutten.

- Skuffet over Stjernen?

- Jeg må innrømme det. Er jo tross alt moderklubben min, så det er kjedelig å ikke få være med å trene med A-laget der. Men sånn er det noen ganger. Litt dårlig er det vel lov å si?

Sjur Robert Nilsen måtte ikke tenke seg om to ganger da henvendelsen fra Stjernen-gutten kom.

- Uavhengig om det er Fredrikstad eller Sarpsborg så er det en unggutt som ønsker noe med sin karriere og er heldig som har fått plass på en så flott skole i USA, så rydder vi plass, sier Nilsen.

- Er du overrasket over Stjernens nei?

- Jeg spekulerer ikke i årsaken. Her er det en gutt som vil opp og frem, så da tenker jeg at vi i norsk ishockey må finne plass til personer som er hjemme og vil trene i sommerferien. Om vi er 23, 24 eller 25 spillere på trening spiller ingen rolle. Nå skal han få være med oss frem til han reiser, og det synes vi er hyggelig. Så får folk tenke som dem vil, men vi må ta vare på spillere i Østfold som vil satse.

Fikk tilbud om å trene med junioravdelingen

Sportssjef i Stjernen, Darren Treloar, har en litt annen oppfatning. Og forteller at det ikke var plass på treningene til Stjernen.

- Vi er for mange spillere på trening, og skulle Trym Løkkeberg vært med oss så måtte jeg tatt av en juniorspiller som faktisk er en del av Stjernen. Han fikk tilbud av oss om å trene med junioravdelingen, men det ønsket han ikke, forteller sportssjefen.

- Er det ikke rart å si nei til egne gutter som er hjemme?

- Dette har ingenting med Trym å gjøre. Vi er inne i en periode hvor vi trener taktikk, og da må vi fokusere på de spillerne som skal være med vårt A-lag i år, og ikke minst de juniorene som har fått prøve seg på isen med A-laget nå. Vårt fokus er å bygge laget rundt de spillerne som vi har i klubben, avslutter Treloar.

I Sparta har de en annen oppfatning - vert fall så lenge Sjur Robert Nilsen er hovedtrener for Sarpsborg-klubben.

- Vi kommer aldri til å si nei til sarpinger som spiller for andre lag. Eneste gangene vi har sagt nei er til spillere som vi har ønsket skulle fortsette, men som har valgt andre klubber i Norge. Jonas Holøs, Per Åge Skrøder og Niklas Jessesen har alle fått lov til å være med oss når de har vært hjemme på sommerferie, avslutter Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form