Lukk søk

Landslaget

June 2, 2021

Hockeygutta slipper karantenehotell: - Bra noen tok til fornuft

Hockeylandslaget var på plass utenfor karantenehotellet i Oslo da beskjeden plutselig kom; dere kan få oppholde dere hjemme i karanteneperioden.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

- Vi sto utenfor hotellet lenge. Så fikk vi beskjeden. Jeg vet ikke hva som skjedde, sier en glad Mats Rosseli Olsen til nitten.no.

Slik Hamar Arbeiderblad var først med å melde slipper altså ishockeyguttene minimum tre dager på karantenehotell, men kan nå sitte i hjemmekarantene de kan teste seg ut av på dag tre.

- Nå blir det karantene hjemme. Det føles veldig bra! Bra at noen tok til fornuft til slutt, sier Olsen.

Tidligere tirsdag skrev han på Twitter at han var redd for å bli smittet på karantenehotell. Håndballaget Vipers ble mandag sjekket inn på et hotell der det satt smittede personer.

- Her skulle vi være med masse andre folk. Der vi har vært har vi ikke møtt andre mennesker enn de rundt laget. Jeg leser Vipers bor i samme etasje som folk med smitte. Det høres tryggere ut ut å bo hjemme, sier Frölunda-spillere.

- Jeg satt i bussen mens legen vår var inne, snakket med dem og fikk kontakt med Oslo kommune og forklarte hvordan vi hadde levd. Da kontrabeskjeden kom ble det mange glade gutter. Dette fortjente de. Idrettsutøvere i dag lever veldig, veldig forsiktig. At noen skal slippe og andre ikke slipper er ikke bra. Det er diskriminering. Men nå er jeg bare glad det ordnet seg, sier landslagssjef Petter Thoresen til nitten.no.

Fikk melding

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, sier til nitten.no at han selv ikke er på plass utenfor karantenehotellet, men at han fikk en melding om at landslaget var blitt løst fra karantenen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg fikk bare en melding om at de hadde blitt løst fra karantenen av en kommuneoverlege i Oslo som har den muligheten. At det skjer blir jo veldig spesielt, men vi er glade for det, sier Eide.

- Jeg er veldig glad på vegne av laget nå, men det er synd ikke dette kunne bli avklart tidligere. Det er vi ikke fornøyd med. Det er synd dette er måten å gjøre det på. At det er mulig, og at myndighetene er så steile på forskjellsbehandlingen. Jeg er blir helt målløs. Men det endte hvert fall godt, legger han til.

Det har vært mye oppstyr de siste dagene etter det ble kjent at landslaget opprinnelig måtte på karantenehotell etter hjemkomst til Norge. Det trodde man også da charterflyet landet på Oslo lufthavn rundt klokken 12 tirsdag, men nå har altså situasjonen endret seg.

Engasjert Solbakken

En meget engasjert landslagssjef i fotball, Ståle Solbakken, uttalte seg tirsdag formiddag om situasjonen rundt ishockeylandslaget under sin leir i spanske Marbella:

- Det burde vært likhet for alle som representerer Norge. Men det er viktig at idretten ikke blir satt opp mot hverandre. Dette er toppidrettsutøvere på hver sin gren, sa Solbakken.

Hans spillere som til daglig hører hjemme i Eliteserien, fikk forrige uke unntak for karantenereglene slik olympiske og paralympiske utøverne også gjør. De sju spillerne det gjelder må likevel være i full karantene - hjemme - frem til negativ test tidligst på dag tre etter hjemkomst.

Hockeyguttene har vært på tur siden samlingen i København startet 23. april og har levd i en egen boble med svært strenge smittevernregler både i Danmark og ikke minst under turneringen i Riga.

Mandag kveld opplyste Abid Raja i en pressemelding at det ikke blir aktuelt å innvilge flere søknader om karantene-unntak for idrettsutøvere nå. Kulturdepartementet skrev samme sted at unntakene som er gitt dreier seg om «en begrenset og tydelig avgrensbar gruppe utøvere».

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form