Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 23, 2022

Hjernerystelse for Ellis: - Jeg er rimelig forbannet

Hjernerystelse og trolig ribbensbrudd er diagnosen for Brendan Ellis dagen derpå. Men hendelsen med Marcus Fagerudd er bare én av tre Stjernen har rapportert inn.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var under spillerforlengelsen tirsdag Stjernens Brendan Ellis smalt sammen med Spartas Marcus Fagerudd i et tøft sammenstøt. Ellis ble liggende på isen og gikk i garderoben før kampen ble avgjort på straffeslag.

Fredriksstad Blad meldte etter kampslutt at Stjernen-backen måtte tilbringe natten på sykehus. Ellis følte seg fortsatt groggy og mørbanket da nitten.no snakket med han dagen etter smellen.

- Kroppen er ikke som den skal. Jeg har vært inne til røntgen og fått noen svar, men venter fortsatt på ytterligere prøver. Alle som har spilt eller spiller hockey forstår at den taklingen ikke er spesielt pen, mener Ellis.

Hjernerystelse

- Hvilke svar ga prøvene så langt?

- Det er hjernerystelse og noen brukne ribbein. Så jeg aner ikke hvor lenge jeg blir ute av spill. Heldigvis har jeg vært skånet mot slike skader tidligere, og derfor er jeg rimelig forbannet over å bli skadet på den måten som jeg ble i går.

Stjernen-lege Magne Krohn er glad for å ha utelukket punktert lunge for den rutinerte backen dagen derpå.

- Han har fått en mild hjernerystelse. Det er nokså sikkert at han har fått dislosert ribbensbrudd. Situasjonen her er fortsatt noe uavklart, vi må nok bruke de nærmeste dagene for å få det helt avklart, sier Krohn til nitten.no.

- Hvor lenge er Ellis ute?

- Inntil jeg får helt avklart hva som foregår rundt hans ribben vil svaret vært litt ullent, men per nå vil jeg si et sted mellom tre og seks uker.

Forbereder tilsvar

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen sier dette om hendelsen mellom Fagerudd og Ellis dagen derpå:

- Fagerudd kan nok avbøye den taklingen tidligere, men jeg synes det er en kombinasjon av takling og en kollisjon.

Nilsen respekterer at «player safety»-utvalget skal se nærmere på episoden.

- På prinsipielt grunnlag så mener jeg det er andre sin jobb å bedømme dette. Vi skal ta vare på våre spillere, og hvis man som klubb mener det er alvorlig så får det være opp til hver enkelt klubb å melde inn dette, sier Sparta-treneren.

- Tror du det kan bli en lang utestengelse for Fagerudd, Nilsen?

- Det er vanskelig for meg å bedømme. Vi må sikkert levere tilsvar i løpet av dagen, og vente på svar fra de som skal bedømme dette.

Meldte inn tre saker

Sportssjef Darren Treloar forteller at Stjernen har meldt inn tre saker til «player safety» etter gårdagens kamp.

- Vi har naturligvis rapportert inn taklingen på Ellis, men også de på Sander Rønnild og Tyler Coulter. Tre ulike situasjoner hvor alle taklingene er etter hodet på våre spillere, sier Treloar.

- Det er fryktelig trist at slike taklinger forekommer. Vi har allerede mistet Philip Hansen resten av denne sesongen grunnet hjernerystelse, så jeg håper virkelig de som skal utlevere straff på slike taklinger tar det alvorlig. Det kan fort være karrieretruende. Hvis de ikke gir utestengelser nå, så er det for meg helt uforståelig, fortsetter han.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form