Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 11, 2021

Historisk dag i Fredrikstad - is hele sommeren

Barn og unge som bedriver ishockey og kunstløp jubler ekstra høyt over at Fredrikstad kommune besluttet at det blir sommerdrift i Stjernehallen.

Som kjent har de fleste idrettsanleggene holdt stengt under pandemien, og Fredrikstad har vært en av de byene som har vært underlagt nasjonale restriksjoner med begrensede muligheter for å bedrive innendørs aktivitet.

Nå kommer kommuen med en historisk gladnyhet til barn og unge i Fredrikstad.

- I samråd med Fredrikstad Idrettsråd, og som et avbøtende tiltak for barn og unge, iverksettes nå sommerdrift i Stjernehallen, forteller etatsjef for Aktive liv i Fredrikstad kommune André Flatner.

Bekymringsmeldinger rundt barn og unge som har hatt frafall fra sin idrett blir lagt til grunn for videre drift av ishallen.

- Siden Fredrikstad ble underlagt nasjonale restriksjoner har det vært begrensede muligheter for å gjennomføre innendørs aktivitet for barn og unge. Som en konsekvens har idretten meldt sin bekymring angående frafall fra medlemmer og deres arbeid med å hente inn barn og unge som har frafalt siden mars, forteller han til samme nettside.

Helt utrolig

Leder for Stjernen Ung Roy Freddy Andersen er sjokkert over nyheten fra kommunen om at Stjernenhallen har is igjennom hele sommeren.

- Helt utrolig. Det har vært en tung vinter med stengte ishaller, og at vi nå kan ta igjen dette på forsommeren er rett og slett fantastisk.

Ungdomsavdelingen i Fredrikstad-klubben sendte inn søknad for å holde ishallen åpen i april og mai. Men ikke for hele sommeren.

- Stemmer at vi søkte for gjennomslag for april og mai, men april ble ikke som vi håpet med tanke på restriksjonene. At kommunen nå kommer med denne nyheten uten av vi har søkt om dette er som å vinne i lotto. Vi så ikke dette komme, forteller en oppstemt Andersen til nitten.no

Luksusproblem

Mange av ungdomslagene har nå forberedt seg på barmarkstrening. Nå må de endre sine planer for sommeren.

- Det blir et luksusproblem for mange av våre ungdomslag nå. Mange hadde nok planlagt en barmarkstrening for sommeren.

Hvordan løser dere dette da?

- Vi må finne en middelvei på dette, hvor vi kombinerer. Nå skal vi settes oss ned med kommunen og bli enige om hvordan vi kan utnytte isen best mulig.

Avslutningsvis ønsker Andersen å takke kommunen som nå strekker seg langt for å hjelpe barn og unge i Fredrikstad, samt håper at andre kommuner kan se hva de får til i Fredrikstad.

- Vi retter en stor takk til kommunen, og håper at flere kommuner kan glede barn og unge med samme tilbud. Både vi og kunstløp foreningen feirer litt ekstra i dag, avslutter Andersen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, Nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form