Lukk søk

CHL

March 2, 2022

Historisk CHL-triumf for norsk duo: - Noe vi setter høyt!

Rögles første sesong i Champions Hockey League endte med finaleseier tirsdag med Philip Granath på isen og landsmann Erlend Lesund som nervøs tilskuer.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Den 27 år gamle lokale spilleren Daniel Zaar scoret begge målene da Rögle slo finske Tappara 2-1 i CHL-finalen hjemme i Ängelholm tirsdag kveld.

En av de 4950 nervøse tilskuerne i Catena Arena var den skadde norske landslagsbacken Erlend Lesund.

- Det var veldig morsomt! Vi har supportere som skaper en helt fantastisk ramme rundt kampen og et sykt trøkk. Det blir alltid nervøst når man ikke spiller selv, men veldig morsomt med seier, sier Lesund til nitten.no dagen derpå.

Historisk triumf

Daniel Zaar satte inn 1-0-målet allerede etter snaue tre minutter og doblet ledelsen i spill fem mot fire. Tappara reduserte tidlig i tredje periode, men svenskene holdt unna og kunne løfte den store pokalen.

- Klubben og fansen fortjente det her. Magisk! De to siste minuttene av kampen var det sykt trøkk her inne. Da blir man ikke sliten, sa Zaar til SVT etter triumfen.

Svenske klubber har sterke tradisjoner i den nåværende utgaven av Champions Hockey League. Luleå vant den første utgaven i 2014/15 og siden har Frölunda hele fire triumfer og finske JYP én tittel før Rögles seier tirsdag.

- CHL-seier betyr mye for alle i Rögle. Det er klubbens første tittel og noe som settes veldig høyt. Med årene har CHL fått en høyere status av klubbene og det er tydelig at dette er en bra turnering, sier Lesund.

Roser Granath

Den 19 år gamle Asker-gutten Philip Granath fikk drøye ti minutter på isen i finalen. Han dro til Sverige og Frölunda allerede som 15-åring før han endte opp i Ängelholm.

Mye tillit og imponerende prestasjoner i SHL har sørget for interesse fra flere NHL-klubber, slik TV 2 tidligere har omtalt.

- Philip gjør det bra og tar stegene inn i seniorhockeyen på en bra måte. Han tar til seg mye og løser alt på en ydmyk måte med glimt i øyet hele veien, sier Lesund.

Landslagsbacken med en fortid i MS, Timrå, Sparta og Mora ble tildelt Gullpucken for 2021-sesongen før han pådro seg en skulderskade før jul som sørget for at både SHL-innspurten, CHL-finalen og hockey-VM ryker.

- Det går sakte fremover, men det er som forventet. Alt har gått bra så nå venter en lengre rehabiliteringsperiode.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form