Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 17, 2021

Higson: - Ser ikke på Tommy som tapt for Oilers

I forrige uke hintet Tommy Kristiansen om at han mulig kunne tenke seg en Østlandet-retur. Den har også sportssjef i Oilers, Pål Higson, fått med seg.

Den kom litt overraskende på mange at Tommy Kristiansen fortalte til nitten.no at han mulig så på en retur til Østlandet igjen. Sarpsborg-gutten har nå blitt pappa og lengsel etter familien har blitt større etter at Kristiansen-familien gikk fra to til tre på hjemmebane.

- Vet ikke om det er noe sak for oss egentlig. At Tommy har blitt pappa, kom i alle fall ikke som noe sjokk for oss. Så ingenting i den saken kom brått på, forteller Higson til nitten.no.

God dialog med Kristiansen

Sportssjefen er tydelig på at ingenting er avgjort i saken. Etter at nitten.no omtalte Kristiansen sin mulige Østlandet-retur kastet blant annet Hamar Arbeiderblad seg på og spekulerte i en overgang til Storhamar. Nå kan Higson roe ned Oilers-supporterne.

- Vi har en god dialog med Tommy, så det finnes ingen problemer med det. Nå har vi blitt enige om at vi tar en prat i løpet av kommende sesong.

Higson er innforstått med at spillere som flytter til Stavanger fra andre deler av Norge vil på et tidspunkt flytte hjem til der de kommer fra.

- Sånn er det med de fleste spillerne som flytter hit. De fleste ønsker seg hjem etter hvert, så vil diskusjonen komme frem i lyset når det skjer. Noen spillere ønsker å si det høyt, og andre velger å fortelle det i stillhet.

- Litt bekymret over at Tommy ønsker å reise hjem?

- Altså, vi ser ikke på Tommy som tapt for Oilers. Hos oss så er det viktig for klubben at familien trives. Personlig så tror jeg ikke han har konkludert med at han er ferdig hos oss, forteller Higson til nitten.no.

To spillere på vei inn

I likhet med resten av Hockey-Norge så har Higson registrert signeringsfesten til Stjernen. Nå kan han bekrefte til nitten.no at det vil ankomme to importer til oljebyen.

- Vi skal ha inn to spillere til. Men når vi velger å hente dem vet vi ikke enda. Det får tide vise, forteller sportssjefen.

- Hvor langt i prosessen har dere kommet?

- Dialogen med spillerne er der, men vi har ikke sendt tilbud til de enda. Når vi kommer til tilbud, så blir vi som regel enige. Da har vi kommet ganske langt i prosessen.

Oilers har allerede signert Steve Whitney fra AHL. Den Boston-fødte 30-åringen er en spiller som Higson har fulgt over lengre tid.

- Jeg så han på Boston College i 2010 og da var jeg sikker på at han skulle havne i NHL. Men etter at han havnet nedover i hierarkiet så blir du fort ofret til fordel for andre spillere som kanskje holder et lavere nivå. AHL har blitt en politisk liga hvor NHL-klubbene styrer mye. Nå har han fått en liten smakebit på europeisk hockey etter at han spilte et kort opphold i DEL i fjor.

Stavanger-klubben bruker god tid på sine importer, og Higson forteller om et arbeid som de nesten er alene om å gjøre i Fjordkraft-ligaen.

- Jeg har siden 2008 reist til USA og sett kamper. Når jeg er der borte så bruker jeg som regel 14-20 dager til å følge spillere.

- Har de hørt om Stavanger Oilers og Fjordkraft-ligaen når du snakker med dem?

- Nei, og det er der jobben starter. Det blir en sak og en prosess hvor vi forteller de om ligaen og klubben. Samt viser til tidligere spillere som har spilt i Fjordkraft-ligaen og komme seg til større ligaer. Det er en større jobb enn hva folk tror. Og viktigheten for oss er å sende de ut til gode ligaer som SHL, KHL og DEL som et eksempel, avslutter Higson.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form