Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 1, 2024

Her ser «Shampo» nevøen (16) debutere for VIF: - Ekstremt stort talent

- Alt han gjør med puck, er det en tanke bak, meldte en imponert onkel Espen «Shampo» Knutsen fra VIP-tribunen på Jordal da Mikkel Eriksen (16) debuterte for VIF.

Foto: nitten.no

- Han har klart seg veldig bra. De minuttene han har vært utpå, syns jeg han har vært jævlig god, sier «Shampo» til nitten.no.

Vålerenga-legenden og en av landets beste ishockeyspillere gjennom tidene så kampen fra VIP-tribunen på sin gamle hjemmebane sammen med blant annet kompisen Daniel Østbye - kommersiell leder i VIF.

Allerede i Mikkel Eriksens andre bytt fikk de se det de ønsket da 16-åringen dro frem en lekker pasning bak ryggen til 21 år eldre Martin Røymark som var nær ved å score.

- Ja, med en gang der! Man ser at alt det han gjør med puck, er det en tanke bak. Det er det viktigste å se. Han har vært jævlig bra, gjentok onkel Espen.

Tidlig debut

Mikkel Eriksen er sønn av Knutsens søster og debuterte for Vålerenga 16 år, fem måneder og 16 dager gammel. Med det er han rundt tre måneder yngre enn «Shampo» var i sin første match mot TIK i oktober 1988.

- Hvor stort talent er Mikkel?

- Et ekstremt stort talent. Han har det verktøyet som trengs for å bli god. Som 16-åring er det stor stas å være med her så tidlig, sier «Shampo».

Med nummer 38 på ryggen ble Eriksen plasserte i tredjerekka mot Comet sammen med Martin Røymark og Jørgen Karterud. Totalt ble det drøye 12 minutter på isen i debuten der VIF slet seg til en 6-3-seier.

- Kult å få så mange minutter og komme bra inn i det. Vi rullerte jo også på rekkene hele kampen så det var kult. Veldig gøy! Og bra vi fikk seieren, sier Eriksen til nitten.no etter sin første seniorkamp.

- Du fikk vist deg frem tidlig med en lekker pasning bak ryggen?

- Det går mest på instinkt det, men kult å se at det funker også på så høyt nivå.

Får tilbakemeldinger fra onkel

16-åringen forteller at han på forhånd hadde snakket med Mathis Olimb om tempoforskjellen fra spill på U20-laget der Eriksen har gjort 41 poeng på 19 kamper.

Sesongen ble innledet med spill på Örebros J18- og J20-lag, men rett før jul valgte Eriksen å flytte hjem til Oslo.

- Jeg var veldig i tvil da jeg dro. Og da jeg savnet Vålerenga, hjemme og familien, var det ikke så vanskelig valg. Jeg har det veldig bra her og håper på flere kamper fremover, men nå er det sluttspill da så kanskje det blir vanskelig, sier Eriksen.

Stortalentet forteller at han snakker jevnlig med «Shampo» og får tilbakemelding fra onkelen etter U20-kampene.

- Han ser på matchene, gir meg tips og sier hva jeg bør trene på, men samtidig prøver han å ikke si for mye for vi har bra trenere i Vålerenga også. Det er veldig fint å ha ham som støtte, sier debutanten.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form