Lukk søk

NHL

October 4, 2023

Her får Pettersen NHL-tips av Zuccarello: - Tar til meg alt

Emilio Pettersen «overlevde» også tirsdagens kutt i Calgary Flames-troppen, nærmer seg NHL-spill og takker Mats Zuccarello for gode råd på veien.

Foto: nitten.no

Denne sesongen kan Zuccarello få selskap av en landsmann i verdens beste liga.

Calgary Flames kuttet seks mann fra sin oppkjøringscamp så sent som tirsdag, men Emilio Pettersen er en av de 35 spillerne som er med videre og som møter Edmonton Oilers natt til torsdag norsk tid.

- Jeg håper å sette meg ordentlig inn i laget fra start og få en mulighet til å spille i NHL. Det er det jeg vil, og det tror jeg at jeg kan gjøre, sa Pettersen til nitten.no før han dro tilbake til USA og flyttet inn i ny leilighet.

Takker for tips

Da nitten.no besøkte Zuccarello og Pettersen mens de to trente med Vålerenga i høst før returen over dammen, ble det to stående ute på isen lenge etter de andre spillerne hadde gått i garderoben.

«Zucca», som signerte en ny toårskontrakt med Wild forrige uke, tegnet, forklarte og kom med innspill og tips til sin 13 år yngre landsmann.

- Vi snakket om hvordan man kan gjøre enkelte ting litt bedre. De er noen områder han har mye peiling. Jag tar til meg alt, sier Pettersen til nitten.no.

- Mats er en kjempefin fyr og en superstjerne i NHL. Det er veldig moro å se hvor bra han gjør det og ikke minst få tips og råd. Det blir noen spørsmål fra meg så det er bare positivt å trene med ham.

Zuccarello er i kjent stil ikke så opptatt av å snakke om sin egen rolle og svarer «han klarer seg selv, han» på spørsmål om hvilke råd han ga Pettersen.

- Men hvis han spør, så svarer jeg. Forhåpentligvis får han sjansen og tar den. Alt kan skje bare man får sjansen. Jeg har vært der selv og vært lit opp og ned og fikk noen sjanser. Plutselig så klaffer det, sier Wild-stjernen til nitten.no.

- Tror du han kan få sjansen i NHL nå?

- Ja, selvfølgelig! Han har imponert i AHL og kommer med gode skussmål derfra så hvorfor ikke. Det handler om å få sjansen og slå til når den kommer.

Ny kontrakt i sommer

Calgary Flames offentliggjorde i juni at klubben hadde signert Pettersen på en toveis ettårskontrakt verdt 8,3 millioner kroner på NHL-nivå.

Ben Jones, Calgary Wranglers-lagkamerat fra forrige sesong, signerte samme avtale, men var en av spillerne som ble sendt hjem fra camp tirsdag.

- Jeg er godt fornøyd med denne avtalen. Det blir en fin mulighet for meg til å vise meg frem og bygge videre på det jeg gjorde denne sesongen. Det blir spennende hvordan det går, jeg håper jeg skal gjøre det bra og få sjansen, sa Pettersen til nitten.no i sommer.

Nitten.no har tidligere omtalt at flere NHL-klubber, blant dem noen tradisjonsrike storheter, skal ha vist interesse for Pettersen i vår. 23-åringen ble draftet i 2018, signerte en proffkontrakt med Calgary Flames to år senere, og har siden spilt i AHL.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form