Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 3, 2024

Hentes til Liiga etter 24 år i VIF: - Han er Vålerengas hjerte og sjel

Sluttspillets poengkonge Thomas Olsen forlater Vålerenga etter 11 sesonger på A-laget og hentes til den finske storklubben Jukurit.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Thomas Olsen var fire år gammel da han for første gang møtte opp på Vålerenga skøyteskole. 24 år senere forlater han Jordal og blir Jukurit-spiller.

- Klart det er vemodig. Jeg har vært her hele livet, og er veldig glad i alle i og rundt klubben. Samtidig er det klart at jeg begynner å bli eldre sett i hockeysammenheng, og det er ikke sikkert denne muligheten hadde kommet ved en senere anledning, sier Olsen til VIFs hjemmeside.

Nitten.no vet at overgangen har vært klar i flere måneder, men offentliggjøres av klubbene første fredag klokken 13 samme dag som Olsen er opptatt med oppkjøringskamp til VM i Riga.

Poengkonge

Vel vitende om at fremtiden er i finske hockey og Jukurit scoret Olsen 29 mål i seriespillet før han endte opp som poengkonge i sluttspillet med Battery-gullhjelmen.

De 50.000 kronene Olsen ble tildelt sendte han videre til Vålerenga skøyteskole - der alt startet for ham selv for 24 år siden.

- Ishockey er en sport som har gitt meg mange gode minner og utrolig mange gode venner, så jeg håper flere barn kan få oppleve det samme som jeg. Skøyteskolen i Vålerenga er et fantastisk sted å starte, sier Olsen.

- Jeg kommer til å savne garderoben og det å spille foran 5500 elleville supportere på tribunen. Trykket fra tribunen under finalekampene er noe som sitter friskt i minnet. Men nå er jeg klar for å ta et ytterligere steg i karrieren min, og er glad for at Vålerenga ønsker meg lykke til og at de bare har vært positive til at jeg skal lykkes her, sier Oslo-gutten.

Hylles av Myrvold

Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold hyller 28-åringen som har blomstret de siste sesongene og tatt store steg i voksen hockeyalder.

- Totalt sett er Thomas Olsen umulig å erstatte. Han er Vålerengas hjerte og sjel, og selve definisjonen på «blø for drakta», sier Myrvold og mener Jukurits trener får en «drømmeelev».

- Da tilbudet kom, var vi klare på at vi unner ham dette. Vi gleder oss over at han har fått muligheten til å gå til en toppliga i Europa, og vi er glade på hans vegne, samtidig som vi er stolte over at vi som klubb har bidratt til å skape nok en toppspiller.

I tillegg til Olsen mister Vålerenga backtalentet Stian Solberg til Färjestad. Tidligere denne uken ble det også klart at klubben ikke forlenger med Mika Partanen, Christopher Bengtsson, Mark Auk, Alex Dostie, Joona Partanen og Markus Søberg.

Også Bengtsson reiser etter det nitten.no erfarer til finsk Liiga.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form