Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 18, 2023

Henter tilbake gulltreneren: - Føles nesten som å komme hjem

Peter Josephson hadde ansvaret for keeperne da Frisk Asker tok NM-gull i 2019 - nå returnerer han til klubben.

Foto med tillatelse: Finn Eriksen

- Peter gjorde et sterkt inntrykk sist han var her, på både målvakter og spillergruppen, sier sportssjef Vidar Wold.

Han fikk på plass Michael Haga tidligere denne uken, er nær ved å signere en målvakt og lørdag presenterer Frisk Asker svenske Peter Josephson som det siste tilskuddet i støtteapparatet.

Målvaktstreneren har tidligere jobbet seks år i Frisk Asker, var med da laget tok NM-gull i 2019, og er godt kjent med forholdene i klubben.

Ny arena

Den største forskjellen fra da Josephson forsvant og til dagens Frisk Asker er utvilsomt Varner Arena.

- Det skal bli veldig gøy å komme tilbake til Asker. Det føles nesten som å komme hjem! Jeg har fulgt Frisk Asker nøye de to siste årene, og det har nesten vært litt vanskelig. Det å ha sett på de stegene de har tatt, og ikke minst innflytningen i Varner Arena. Jeg har hatt lyst til å være med på det, sier Josephson.

41-åringen har de to siste årene jobbet for Tingsryd i HockeyAllsvenskan.

- Jeg synes den kommende sesongen, og laget, ser veldig spennende ut. Nå gleder jeg meg til å komme å jobbe med litt bedre forutsetninger enn sist, sier Josephson.

Dahlberg borte

Siden sist målvaktstreneren jobbet i Norge har Nicklas Dahlberg takket for seg. Veteranens kontrakt gikk ut etter forrige sesong og ble ikke forlenget.

Frisk Asker har per nå Henrik Fayen-Vestavik som eneste målvakt i troppen, men den statusen blir det raskt en forandring på.

- Vi er i avsluttende fase, og regner med at vi har en keeper på plass i løpet av kommende uke, forteller sportssjef Wold som er strålende fornøyd med å ha fått på plass Josephson i Roy Johansens trenerteam.

- I Peter får vi en målvaktstrener som er dedikert, møysommelig og svært faglig sterk. Han kjenner klubben godt og vet hva han går til. Peter er også utrolig flink til å jobbe med detaljer i spillet - også for utespillerne. Han vil være en ressurs for hele laget.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form