Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 4, 2021

Holm er sulten på mer: - Et nytt NM-gull hadde smakt ufattelig deilig

Burvokteren til Stavanger Oilers går på sin ellevte sesong i klubben, og nå ønsker han seg sitt syvende NM-gull.

Keeperen som ankom Stavanger Oilers før 2011/2012-sesongen har rukket å bli en keeperlegende i klubben. Nå forteller han at det er på tide å vinne et NM-gull igjen, noe som vil da bli hans syvende i en alder av 30 år.

- Et NM-gull hadde smakt ufattelig deilig nå. Vi blir aldri mette på det, så vi kjenner en enorm sult etter å ta tilbake troen på Vestlandet, forteller Holm til nitten.no.

Har lært av starten i fjor

Stavanger Oilers og Henrik Holm fikk en mareritt-start på fjorårets Fjordkraft-liga som ble avbrutt midt i sesongen. Hadde ikke laget vunnet i Narvik, hadde de ligget på kvalikplass. Den feilen har de lært av mener han.

- Det var en fryktelig tung periode. En kjempetøff start hvor vi tapte seks av åtte første kampene, hvis jeg husker riktig. Alt ble egentlig galt, hvor vi blant annet ikke fikk den oppkjøringen vi ønsket, sier Fredrikstad-gutten.

- Hvordan lærte dere av det?

- Litt vanskelig å svare på, men det er jo en erfaring å ta med seg. Som jeg sa, så fikk vi ikke den oppkjøringen vi ønsket. Selv om vi kunne havnet på kvalikplass midt inne i der, så følte jeg ikke vi var stresset. Men en liten redsel var nok i flere av spillerne. I år får vi en annen oppkjøring hvor importene har ankommet og vi sammen går på is og har fullt fokus fra og med morgendagen, forteller Holm.

Kroppen har aldri vært bedre

Keeperen har noe utradisjonelt sin snaphanske på høyre hånd, og mener formen og kroppen knapt har vært bedre enn det den er i år.

- Jeg har vært heldig med skader, og både keepertreneren min og den fysiske treneren her i Stavanger er flinke til å følge oss opp en-til en, forteller 30-åringen.

- Nå sier dem at keeperalderen i ishockey er fra 29 til 33 år, så jeg er vel i starten av den, forteller han humoristisk.

- Når tenker du å gi deg?

 Jeg har ikke satt noen tidspunkt på det. Nå har jeg et år igjen av kontakten min i Stavanger Oilers, også får vi se hva som skjer etter dette.

- Vil det si at dørene til andre klubber åpnes?

- Jeg er bosatt og har hus i Stavanger, og i denne bransjen så kan du aldri lukke noen dører. Ishockeyspillere lever på relativt korte kontrakter, så da blir det jo sånn. Men fokuset mitt er i Stavanger, og jeg er veldig glad i klubben. Det er ikke slikt at jeg ønsker meg vekk, jeg trives veldig her.

Nitten.no erfarer at det var klubber fra blant annet Slovakia og Østerrike som tok kontakt med Holm denne sommeren. Keeperen er født og oppvokst i Fredrikstad, og fikk med to sesonger på seniornivå der. Men noe stort forhold til sin moderklubb har han ikke lengre.

- Nei, det er jo knapt nok folk igjen i klubben fra min tid. Hvis jeg ikke tar feil så er det vel bare Ørjan Løvdal (markedssjef), Vidar Olsen (materialforvalter), Christian Brevik og Andreas Heier igjen. Heier var vel junior som kom opp dem to sesongene jeg var der.

Skryter av Haukeland

Oilers-keeperen er igjen tatt ut i Petter Thoresen sin tropp som skal reise til Latvia i uke 33. Nå håper han også å være en del av troppen som skal kjempe seg til et olympisk mesterskap på Jordal i uke 34.

- Jeg må angripe litt bakfra, og håper på litt spilletid mot Latvia og krige meg tilbake. I forrige VM var jeg tredjekeeper, og min jobb er å jobbe meg tilbake å bli andrekeeper. Henrik Haukeland stod et fantastisk godt VM, og er etter min mening fult fortjent førstekeeper på landslaget nå, forteller han videre.

- Mitt mål i hver landskamp er å være en av de to som skrifter til kamptroppen, og slik situasjonen er nå så jobber jeg veldig mot det. Haukeland er fortjent nummer 1 nå, forteller landslagskeeperen.

Nå som oppkjøringen er i gang, så tipper Holm at det er de fire "vanlige" lagene som skal gjøre opp om medaljene i serien.

- Det blir nok VIF, Frisk Asker, Storhamar og oss som kommer til å kjempe om medaljene tror jeg. Nå gleder jeg meg til å komme meg på is med gutt igjen, etter at jeg har vært litt vekk fra isen etter VM, avslutter Holm som i tillegg har giftet seg i sommer.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form