Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 30, 2021

Helgens rykter og overganger - Oilers-profil klar for DEL

Hockeyallsvenskan kan få to nye nordmenn, og en Stavanger Oilers-spiller går i sine fars fotspor.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, Nitten.no

Det har skjedd mye dem siste timene hvor flere overganger for norske hockeyspillere har blitt bekreftet. Og flere kan det bli.

Ble endelig klar for Björklöven

Nitten.no skrev tidligere denne uken at landslagsspiller Mattias Nørstebø kunne bli klar for Björklöven inne kort tid. Nå er overgangen bekreftet av klubben. Landslagsspilleren måtte takke nei til årets VM grunnet fødsel.

- Det blir veldig spennende å være med på reisen til SHL. Det har vært noe bra på gang i Björklöven i flere år, og nå vil jeg hjelpe til med mitt spill og håper og tror at jeg passer inn i laget, uttalte Nørstebø til Björklövens hjemmeside.

Fra Oilers til DEL

Markus Vikingstad går nå i faren Tore Vikingstad sine fotspor. Pappa-Vikingstad spilte 10 sesonger i den tyske ligaen fordelt på DEG Metro Stars og Hannover Scorpions.

Stortalentet fra Stavanger fikk virkelig sitt gjennombrudd da han sesongen 18/19 gjorde 13 poeng for vestlands-klubben. Nå skal han sanke inn poeng for det DEL-laget Fishtown Pinguins.

- Selvfølgelig vet jeg at min far var en stor og ikke minst vellykket spiller i Tyskland, men nå ønsker jeg å gå min egen vei, og ikke hvile på det pappa har gjort. Derfor er jeg glad for at jeg får sjansen til å vise meg frem, uttaler Stavanger-gutten til MagentaSport.

Takket nei til to norske klubber

Adrian Saxrud Danielsen fikk en spesiell sesong hvor han startet i Østerrike og avsluttet sesongen i Sheffield Steelers. Det var flere Fjordkraft-profiler som ønsket å avslutte sesongen i den britiske ligaen etter at Fjordkraft-ligaen ble nedstengt.

Nitten.no erfarer at Hamar-gutten hadde stående tilbud fra både Lillehammer og Stjernen, hvor sistnevnte kom med det beste tilbudet. Fredriksstad Blad var først ute med nyheten om at Saxrud Danielsen hadde takket nei til tilbudet fra Fredrikstad-klubben.

- Jeg hadde et bra tilbud fra Stjernen, men når det gikk rykter om at jeg var klar for klubben så følte jeg at jeg burde bekrefte at dette ikke var sant, forteller Saxrud til Nitten.no

Vi erfarer også at den tidligere Lillehammer-spilleren nå ønsker å fortsette sin karriere på den britiske øyer.

- Jeg har tilbud både fra Danmark, Norge og Østerrike. Så dere får bare vente å se hvor jeg havner.

Trivdes du i Sheffield da?

- Trivdes veldig. Det er var profesjonelt opplegg her borte. Men skal sies at jeg trives overalt hvor jeg spiller.

Ferdig i DEL, klar for Hockeyallsvenskan

Stavanger-gutten Johannes Johannessen fikk tidlig i VM-oppkjøringen en skade som skulle sette han ut av spill for Norge i dette VM. DEL-proffen fikk en smell mot Sverige, og i tolvte time så måtte backen kaste inn håndkle.

Denne sesongen har han tjenestegjort for Düsseldorfer EG som spiller i den øverste serien i Tyskland. Nå ser det ut som det blir med de to sesongene, etter at Hockeyallsvenskan-klubben Västervik er på jakt etter backen.

Det er Sportsexpressen som var først ute med nyheten om overgangen.

Sportssjef i Västervik Emil Georgsson ønsker ikke å bekrefte overgangen.

- Nei, det har jeg ingen kommentarer til. Vi får se hva som skjer i fremtiden, uttaler han til samme avis.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form