Lukk søk

Landslaget

December 15, 2022

Hele NHL følger Norge-talentene neste uke: - Gir oss en boost

U20-landslagsgjengen har fått beskjed om å glemme NHL-speidernes tilstedeværelse i Varner Arena. Michael Brandsegg-Nygård innrømmer at det blir vrient.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- Vi vet at speidere fra de beste klubbene i verden sitter på tribunen og ser på deg. Det er klart man tenker på det. Det er vanskelig å glemme, sier en ærlig Brandsegg-Nygård til nitten.no.

17-åringen har hatt en fantastisk høst i Mora etter overgangen til svensk hockey og er et av de heteste objektene i en spennende U20-tropp med mål om opprykk til øverste nivå under VM-turneringen neste uke.

- Vi har fått beskjed om ikke å tenke så mye på det. Men det er også et poeng at det er en fin anledning til å vise seg frem. Det er gøy å vite at man kan bli lagt merke til. Det gir oss en boost at de er der sånn sett, sier Oslo-gutten.

Hele NHL

Norges Ishockeyforbund har selv varslet at rundt 40 NHL-speidere er ventet til Varner Arena. Ifølge TV 2 er tallet 70, og kanalen melder samtidig at 31 av 32 klubber fra verdens beste liga sender representanter til Norge.

- Jeg tror det blir dritkult å spille VM på hjemmebane. Det blir mye oppmerksomhet og mange kjente på tribunen, sier Brandsegg-Nygård som tidligere i høst fikk debuten på A-landslaget.

- U20 blir ikke en nedtur etter det?

- Nei, nei, nei! Jeg er fornøyd med at jeg kom med på laget og få være med på å kjempe om opprykk. Det er tøff konkurranse og det har vært en nervøs uke med bra trøkk på treningene, sier sønn av VIF-legenden Kjell Richard Nygård.

Etter en pre camp i Varner Arena med seirer i treningskampene mot Danmark og Frankrike, tok Anders Gjøse fredag ut den endelige VM-troppen. Av de 23 spillerne, spiller hele 14 til daglig i Sverige.

Og hele fem av dem igjen, Brandsegg-Nygård, Mathias Schjerpen Arnkværn, Petter Vesterheim, Johannes Løkkeberg og Noah Steen, er lagkompiser i Mora. Oslo-gutten debuterte i HockeyAllsvenskan kun én uke etter 17-årsdagen og har nå tre poeng på åtte kamper på nivå to.

- Vi vet litt om Danmark, men jeg er egentlig mest spent på Kasakhstan. Det kan fort hende vi må vinne alle kampene, men det tror jeg vi har gode sjanser til å klare. Vi har et bra lag med sterk bredde, sier Brandsegg-Nygård.

Norge innleder turneringen mot Slovenia søndag, Frankrike venter mandag, Ungarn er motstander onsdag, Danmark-kampen spilles torsdag og det hele avgjøres med det som kanskje blir en avgjørende finale mot Kasakhstan lørdag kveld.

VM-troppen

Mathias Schjerpen Arnkværn, Mora IK
Martin Lundberg, Storhamar
Markus Røhnebæk Stensrud, Storhamar
Isak Hansen, Leksand
Gabriel Koch, Malmö
Tobias Bjercke Larsen, Färjestad
Jonas Nyhus Myhre, Lørenskog
Mathias Papuga, Storhamar
Johan Tørres Selnes, Nidaros
Emil Kvernmo Wasenden, Frisk Asker
Oskar Bakkevig, Malmö
Michael Brandsegg-Nygård, Mora IK
Patrik Dalen, Lørenskog
Leo Johansen Halmrast, Oskarshamn
Martin Johnsen, Färjestad
Johannes Løkkeberg, Mora IK
Kasper Magnussen, Leksand
Mats Bakke Olsen, Malmö
Sole Marius Ryen, Ringerike
Noah Steen, Mora IK
Petter Vesterheim, Mora IK
Sander Wold, Frölunda
David Aas-Larsen, Lørenskog

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form