Lukk søk

Internasjonal hockey

January 3, 2022

Haukeland om Färjestad-exit: - Følte jeg ikke hadde tillit

Landslagsmålvakt Henrik Haukeland skal etter det nitten.no erfarer være klar for EHC München.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Henrik Haukeland vil ikke selv kommentere hvilken klubb han reiser til, men bekrefter at han er på Gardermoen med flyttelasset.

- Jeg er på flyplassen nå, og reiser nedover. Hvilken klubb og liga vil jeg ikke kommentere før klubben selv har annonsert det, forteller han via telefon til nitten.no mandag formiddag.

Etter det nitten.no erfarer går ferden nå til tyske EHC München, slik også Värmlands Folkeblad har omtalt etter Färjestad-exiten.

EHC München neste?

Manglende tillit

Landslagsmålvakten hadde kjøpt seg leilighet og så for seg mange gode år i Karlstad-klubben, men etter manglende tillit så ble valget annerledes.

- Jeg fikk ikke spille kamper, og følte jeg ikke hadde tillit hos trenerne. Etter den sjette kampen så ringte jeg til min agent og sa at vi måtte gjøre noe, fortsetter Haukeland.

- Nå reiser jeg til en klubb som jeg føler kan gi meg den spilletiden jeg ønsker, forteller målvakten.

Flere SHL-klubber var rask på tråden da ryktet om at Haukeland ønsket seg bort fra Färjestad, men klubben ville aldri godtatt et slikt bytte.

- Nei, det ville dem aldri gjort. Ikke til andre SHL-lag. Det var noen klubber som meldte interesse, men nå ble det ikke sånn, forteller Fredrikstad-gutten.

- Hva sa Färjestad da du fortalte dem om dette?

- De hadde forståelse, og ting gikk ganske fort. Agenten min ordnet det meste, og kontrakten min med Färjestad ble terminert. Nå har jeg kanskje flyttet mer enn jeg har ønsket. Men det viktigste er å få spille, og det fikk jeg ikke i Färjestad, forklarer målvakten

Åpner for retur

Nå som reisen går videre, så beholder Haukeland sin leilighet i Karlstad. Og stenger overhodet ikke døren for et comeback i gamleklubben.

- Supporterne, laget og alle rundt er helt fantastiske. Synd at det ikke stemte denne gangen, og jeg kommer gladelig tilbake igjen ved en annen anledning, forteller han.

- Føler du at du tar et steg ned i karrieren?

- Nei, det vil jeg ikke si. Nå ønsker jeg bare å få litt spilletid, og jeg føler at den klubben jeg kommer til holder et høyt nivå. Agenten min som ordnet dette, og da min nye klubb på banen så gikk det ganske fort, avslutter Haukeland som har tilbrakt noen dager i Norge før han i dag tok turen sydover.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form