Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 3, 2023

Har tatt ett poeng i snitt under Trygg: - Det har gitt mersmak

Etter nok en viktig seier over Ringerike Panthers, styrer vikartrener Marius Trygg økonomisk skakkjørte Manglerud Star mot sluttspill.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Målet har hele tiden vært å holde oss i den posisjonen. Foreløpig er vi a jour, og vi har satt oss i en veldig fin posisjon, sier Trygg til nitten.no.

Posisjonen MS-treneren snakker om er åttendeplassen som vil sende Oslo-laget til sluttspill. Alternativet er å falle ned bak Ringerike Panthers og ende sesongen med nedrykkskvalifisering. Da sier det seg selv at torsdagens 2-1-seier over Hønefoss-laget var av det viktige slaget.

- Det er en sånn kamp der sesongen kan bli avgjort. Det var stor forskjell på to og null poeng der. Vi er ikke i mål, men Ringerike skal prestere godt for å ta oss igjen, sier Trygg.

Tynn tropp

MS har nå seks poeng ned til Ringerike som har én kamp mindre spilt. Oslo-laget har igjen kamper mot Stjernen, Sparta, Lillehammer, Storhamar, Stavanger Oilers og Vålerenga mens Ringerike avslutter mot Sparta (to kamper), Storhamar, Vålerenga, Frisk Asker, Stjernen og Lillehammer.

- Det er et tøft program, men ikke noe tøffere enn det de har. Vi skal kjempe om poengene i hver kamp, men er realistiske og vurderer at vi står ganske likt med Lillehammer om man ser på troppene. En slik kamp kan bli viktig, mener Trygg.

46-åringen kom inn i desember etter at Roy Johansen og fire av klubbens importer forsvant som en følge av den økonomiske situasjonen og ble med det også sjefen til lillebror Mathias Trygg (36) og sønnen Lucas Loob Trygg (20).

Etter åpningstapet mot Grüner og et nederlag i Varner Arena kom den første seieren borte mot Ringerike. På de ni resterende oppgjørene har de grønne og gule tatt åtte viktige hjemmepoeng mot Lillehammer, Frisk Asker og nå sist Ringerike.

- Poengfangsten har vært bra hvis vi ser bort fra Grüner-kampene. Vi tar med oss at vi har slått Ringerike to ganger, Lillehammer og Frisk. Sånn sett er vi nesten litt foran skjema. Jeg tenkte jo dette var en tøff oppgave da vi tok over, og mange mente det var umulig, men vi har fått en veldig fin go i gruppen og spiller med stort hjerte om dagen, sier Trygg.

- Vi hat fått inn en trygghet selv om vi er få og sårbare. I går spilte vi med 14 mann, men de gjør en kjempejobb. Jeg syns laget har løftet seg selv om vi har gått på noen tøffe smeller. Jeg kjente jo guttene fra før og følte på mange måter det fantes mer å hente. Jeg syns vi har klart å trykke på noen knapper og få inn selvtillit.

Fortsetter?

Trygg, som kommer fra en stolt hockeyfamilie med sterk posisjon i MS-historien, opplever at spillerne tidvis virket noe betenkte og preget av den tøffe situasjonen klubben sto i før jul.

- Vi har stor tro på disse guttene. Det syns jeg vi har fått formidlet ganske godt. Jeg føler også vi kanskje angriper med litt mer folk og trøkk enn før. De endringene har slått positivt ut. Samtidig har vi i bakhodet at det kan ende med kvalifisering når vi angriper disse kampene. Inngangen vår er da at vi tørr å spille og ikke bare forsvare oss. Det er litt to tanker i hodet samtidig, forklarer 46-årngen.

Tryggs arbeidsgiver Intunor Services AS, som er en del av ECIT-gruppen, gikk inn som sponsor og la til rette for at treneren kunne kombinere sivil jobb og MS-oppgaver ut denne sesongen.

- Har det vært gøy?

- Ja, veldig. Jeg trives veldig godt i denne rollen. Det har gitt mersmak. Selv om jeg ikke har vært trener på dette nivået på noen år har det ligget der og trigget litt. Det er så klart også ekstra gøy når vi føler vi får til noe, sier Trygg og svarer slik på spørsmål om han er aktuell for å fortsette i rollen også neste sesong:

- Vi har ikke kommet så langt, men det er klart det kan være aktuelt. Det kan det.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form