Lukk søk

Landslaget

April 22, 2024

Har fått to VM-nei - håper på Thoresen: - Har levert på et ekstremt høyt nivå

Tobias Johansson får med Mats Zuccarello til VM og håper på Patrick Thoresen-comeback mens Sondre Olden og Andreas Klavestad har meldt seg uaktuelle.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det er Hamar Arbeiderblad som mandag morgen skriver at Patrick Thoresen kan komme til å gjøre det avisen omtaler som et sensasjonelt comeback for Norge i VM.

- Vi forsøker å ha en dialog med alle spillere vi syns er interessante og aktuelle for landslaget. Som med Mats tok jeg også kontakt med Patrick for noen måneder siden og vi snakket om alt mulig - også fremtiden og hvordan vi eventuelt kan dra nytte av hans erfaring etter karrieren. Nå handler det om å respektere at han er fullt opptatt med sluttspill, men vi har en bra dialog så får vi se hva det ender med, sier landslagssjef Tobias Johansson til nitten.no.

- Så klart håper vi at han er sugen på å spille VM. Men akkurat nå har vi full forståelse for at hans fokus er Storhamar og sluttspill.

Sa nei i 2022

Thoresen sa i april 2022 nei til å være med i VM-troppen under pappa Petters siste mesterskap som landslagssjef. Storhamar-veteranen understreket samtidig at han også hadde spilt sin siste landskamp.

Det var svaret også da Johansson og hans team sjekket status med 40-åringen foran desember-samlingen samme år.

Men med Zuccarellos comeback i Praha neste måned, åpnet Thoresen for muligheten til å gjøre det samme kort tid etter seieren i finale nummer fire på Jordal der han både scoret og så ut til å bære laget på sine skuldre med en maktdemonstrasjon i et lengre fem mot tre-undertall.

- Jeg tør ikke si noe ennå, men jeg har hatt god dialog med ham under vinteren. Han har fullt fokus på Storhamar nå, men så får vi se når han er ferdigspilt, sier Thoresen til Hamar Arbeiderblad.

- Patrick har levert på et ekstremt høyt nivå denne sesongen. Det er vanskelig å finne forwards som holder et slike kaliber. Hvis han vil spille VM, kommer han til å spille VM, slår Johansson fast.

Olden-nei

Landslagssjefen forteller at Sveits-proff Sondre Olden og Stavanger Oilers-backen Andreas Klavestad selv har informert om at de ikke reiser til Tsjekkia i mai.

- I tillegg har vi fortalt Michael Haga at han ikke er aktuell for VM-spill nå, forteller Johansson.

De norske landslagsguttene tapte 2-1 og 3-2 mot Ungarn i helgen og er nå tilbake i hjemlandet for å lade opp til helgens to treningskamper mot Danmark i Varner Arena fredag klokken 18:30 og lørdag klokken 14:00.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form