Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 7, 2023

Har fått bygge «sitt» Vålerenga: - Ser betydelig bedre ut

Sammen med Anders Myrvold har Fredrik Andersson fått forme årets Vålerenga-tropp som han forventer skal kunne kjempe om NM-gull.

Foto: nitten.no

Det har skjedd mye på Jordal siden Fredrik Andersson ble presentert som ny Vålerenga-trener 13. juni i fjor.

Bare i sommer har sportssjef Anders Myrvold signert på 14 nye kontrakter - sju av dem har sikret nye fjes utenfra, mens spillere som Villiam Strøm, Stefan Espeland og Tobias Lindström ble sendt videre.

- Vi har fått forme laget litt mer i den retningen vi ønsker og funnet spillere vi mener passer for vår filosofi. Vi skal spille en skøytesterk og morsom hockey, og da må vi ha folk som passer de ferdighetene. Nå føler jeg vi har mange morsommere spillertyper - både yngre og eldre. En fin miks, sier Myrvold til nitten.no og konkluderer.

- Vi ser betydelig bedre ut fra start av i år enn i fjor.

Gull?

I Anderssons første sesong i norsk hockey ble det tredjeplass i serien og semifinaletap mot Storhamar.

- Målsetting skal vi bli enige om med laget og klubben, men vi skal definitivt være med i toppen. Vi var i semifinalen sist og ønsker å spille finale nå. Jeg forventer at vi skal være et topplag og kjempe om gullet, sier svensken til nitten.no.

- Sammen med Oilers og Storhamar?

- Oilers ser utrolig sterke ut og har satt sammen et veldig bra lag med flere sterke signeringer. De får også en god start med tøff motstand i CHL. Storhamar kommer til å bli bra og får kanskje inn enda mer underveis. Vi håper å melde oss på der og matche dem.

- Er det de tre lagene som skiller seg ut?

- Vi skal ikke glemme Frisk Asker som har fått inn noen spillere pluss Roy (Johansen) og kanskje skal spille litt annerledes. I fjor så vi hva Stjernen presterte så lenge de var skadefrie, og spesielt der nede er de vanskelige å møte. Sparta ledet nesten til jul før også de fikk litt skader. Jeg tror det kommer til å bli utrolig jevnt også denne sesongen, sier Vålerenga-sjefen.

Kan fylle på

Christopher Bengtsson ble de siste nykommeren på Jordal før seriestart da han ble hentet fra Björklöven forrige uke. Andersson er tydelig på at han mener årets Vålerenga-utgave er mer «sitt» lag.

- Det føler jeg. Jeg kom inn sent i fjor og har kunnet være med på å påvirke mye mer nå. Vi har fått inn noen typer vi mener passer veldig godt inn så jeg er kjempefornøyd med troppen vi har nå, sier Andersson.

- Vi har bygget litt slik vi ønsker og gjort noen endringer. Laget var bra også forrige sesong, med noen fantastiske gutter, men man må gjøre endringer for å kunne ta neste steg. Jeg er kjempefornøyd med backsiden. Fremover har vi fått inn spilletyper vi har lett etter. Det vi skal jobbe med nå er å bli litt mer direkte og tøffere i vårt spill.

VIF-nykommer Henrik Eriksson har søkt om å bli norsk statsborger. Dersom den blir innvilget, har Oslo-klubben to ledige importplasser som kan bli fylt opp gjennom vinteren.

- Det handler litt om skader og hvordan ting ser ut underveis. Jeg føler vi står ganske trygt med 13 forwards pluss Christian Torrissen som er veldig lovende og åtte backer med Herman Mowe. Det er en bred tropp, kommenterer Myrvold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form