Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 4, 2022

Hanneborg (23) kan være tapt for Stjernen - AIK ryktes å være neste stoppested

Stjernens målvakt skal ha skrevet under en kontrakt med Stockholms-klubben AIK, melder svenske medier. Landslagsmålvakten ser for seg spill i Sverige i fremtiden.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, Nitten

Stjernen møter i kveld Storhamar til en ny kamp i Stjernehallen etter at semifinale-oppsettet ble gjort om da den først planlagte semifinalekampen i Stjernehallen ble avlyst grunnet et stort hull i isen.

Fredrikstad-gutten Martin Rønnild trikset inn seieren for Storhamar i den fjerde perioden og sørget derfor at Hamar-laget har skaffet seg et godt utgangspunkt i denne semifinaleserien.

Utenfor isen så spiller det også et drama etter at Stjernens førstemålvakt har skrevet under for AIK fra kommende sesong, i følge hockeynews.se

- Den lovende og landslagsmeriterte målvakten Jørgen Hanneborg har etter hva HockeyNews.se kjenner til være klar for AIK. Hanneborg har de siste sesongene spilt for Fredrikstad-klubben Stjernen i den norske ligaen, skriver samme nettsted.

Spillerens agent Robin Borg bekrefter til Nitten.no at flere klubber følger den unge målvakten tett.

- Han er Stjernen-spiller, men det er fire klubber i HockeyAllsvenskan som følger han. Men hvem de er ønsker jeg å holde for meg selv, skriver Borg i en mail til Nitten.no

Fokus på sluttspillet

Lørenskog-gutten som dro som juniorspiller til finske Blues og kom tilbake Norge og Lillehammer i 2018/2019 sesongen. De siste to sesongene har Hanneborg voktet målet til Stjernen. Nå kan det fort bli med de to årene i Fredrikstad-klubben.

- Jøss, hvor står det, spør Hanneborg undrende til Nitten etter morgendagens treningsøkt.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette under sluttspill, siden jeg fortsatt har oppgaver å gjøre med Stjernen og vi har viktige kamper å spille, forteller Hanneborg.

Keeperen stod med 91,3 i redningsprosent i grunnserien og har i tillegg én landskamp denne sesongen. Nå bekrefter han at flere klubber har forhørt seg om hans tjenester kommende sesong.

- Et par andre klubber har forhørt seg og jeg er på utgående kontrakt i Stjernen. Hvem vet? forklarer Lørenskog-gutten.

- Ser du for deg spill i Sverige?

- Jeg er fortsatt ung, og har alltid sett opp til å spille i Sverige. Det ville vært et steg opp i min karriere, avslutter Hanneborg som ønsker å ha mest fokus på sluttspillet med Stjernen.

Stjernens sportssjef Darren Treloar ønsker ikke å ha fokus på spillerlogistikken på neste år før denne sesongen er slutt.

- Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har ikke begynt å tenke på neste sesong, kun fokus på det som skal skje i kveld.

Ønsker et skarpere Stjernen-lag

Storhamar-trener Anders Gjøse og hans lag har fått en drømmestart på denne semifinaleserien og leder 2-0 før nok et møte i Stjernehallen.

- Vi ønsker å gjøre en bedre kamp enn sist vi var. Da var vi heldige og vant på en dårlig dag. Resultatmessig så er jeg naturligvis fornøyd med å vinne to av to, men prestasjonen har ikke vært der hvor vi har ønsket. Så vårt fokus er å være bedre enn det vi var sist vi besøkte Fredrikstad, avslutter Gjøse.

I Stjernen-garderoben føler de naturlig nok litt mer press. Ved tap for Fredrikstad-laget i kveld så kan Storhamar avgjøre serien og skaffe seg avansement til finalen hjemme i CC Amfi førstkommende onsdag. Det ønsker Stjernen-trener Lasse Fjeldstad setter en stopper for.

- Det er viktig å vinne kamper, og skulle vi tape i dag så har vi ingenting å gå på fremover, forteller Fjeldstad som ønsker at sitt lag skal skape flere målsjanser i kveld.

- Vi gjorde ingen dårlig kamp sist, men vi må være litt skarpere. Skape flere målsjanser og har mer trafikk på mål. Alle vet hva som står på spill, så det blir ut å kjøre på for vår del og skaffe oss en seier i denne serien, avslutter Fjeldstad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form