Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 9, 2023

Haga-nei til Vålerenga: - Vurderer å bli i utlandet

Michael Haga har sagt nei til Vålerenga, men har foreløpig ikke bestemt seg for om han tar nok en sesong utenlands eller returnerer til Norge.

Foto med tillatelse: Alexander Henningsen

Nitten.no skrev før VM at gamleklubben Frisk Asker og Vålerenga sto lengst frem i køen av interessenter dersom Haga landet på å flytte hjem.

Nå forteller Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold at klubben har lagt frem et kontraktsforslag 31-åringen har avvist. Oslo-klubben konkluderer nå med at landslagsspilleren ikke ender på Jordal.

- Jeg kan bekrefte at vi ga Haga et tilbud som han takket nei til, sier Myrvold til nitten.no.

Myrvold uttalte nylig til nitten.no at VIF «ikke hadde råd til å bli med på pengegaloppen» og opplevde at klubben ikke kunne konkurrere med Stavanger Oilers og Storhamar i spillermarkedet.

Frisk Asker-retur?

I Varner Arena ønsker man å hente Haga tilbake. Sportssjef Vidar Wold venter spent på VM-spillerens svar.

- Frisk-gutter er alltid interessante for oss. Det er ingen hemmelighet at vi har hatt dialog med Michael, men hva han velger, vet jeg ikke, sier Frisk-sportssjef Vidar Wold til nitten.no.

Ifølge Haga-agent Jan Asplund vurderer 31-åringen fortsatt spill i utlandet opp mot å vende tilbake til norsk hockey der også flere klubber enn Frisk Asker og Vålerenga skal ha meldt seg på

- Michael vurderer å bli i utlandet eller spille i Fjordkraft-ligaen, sier Asplund til nitten.no.

- Når regner dere med en avklaring?

- I løpet av de nærmeste ukene fatter han en beslutning.

Solid i Østerrike

Det begynner å bli lenge siden Haga dro fra Asker for første gang. Sommeren 2010 signerte han for Luleå og spilte senere én sesong i Sparta Sarpsborg før han returnerte til Askerhallen i 2013/14-sesongen.

Almtuna hentet 31-åringen tilbake til svensk hockey der det også ble spill for Djurgården, Örebro, Mora og AIK før de to siste sesongene er tilbragt i finske Lukko og Black Wings Linz i Østerrike. I Linz ble det 45 poeng på 43 kamper denne sesongen.

- Jeg vil kanskje helst spille i utlandet, men det spørs litt hva som dukker opp. Vi har fått et lite barn så det endrer jo også litt hvordan man tenker og hvor man vil være. Vi får se litt, sa Haga til nitten.no om fremtiden før avreise til VM i Riga.

- Føler det tidlig å reise hjem?

- Både og. Vi får se. Jeg snakker med litt norske klubber også.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form