Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 9, 2023

Grüner-leder foran kvalifiseringen: - Mange ønsker å bytte oss ut

På Grünerløkka har man sett seg lei fokuset på at Trondheim og Bergen burde vært representert på øverste nivå på bekostning av blant annet Grüner.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det som må ligge i bunnen er de sportslige prestasjonene. Hver enkelt klubb må komme seg dit selv, sier Grüner-sjef Trond-Erik Larsen til nitten.no.

Også denne sesongen var de lilla fra Grünerløkka en av de ti klubbene i Fjordkraft-ligaen. Torsdag starter kvalifiseringen der play in-vinnere fra 1. divisjon skal kjempe om opprykk mot Grüner og Ringerike Panthers.

Der er hverken Bergen, som endte midt på tabellen på nivå to, eller opprykkskåte Nidaros, som sviktet mot Comet. To sovende hockeybyer mange til stadighet etterlyser på øverste nivå.

Møter Comet

Larsen opplever nå igjen et fokus på at Grüner med fordel kunne vært skiftet ut med en større klubb med bredere publikumsappell foran oppgjørene mot Ringerike, Comet og Lørenskog.

- Det er ingen hemmelighet at det er mange som ønsker å bytte oss ut. Og det har vi i grunn blitt litt vant til. Mange mener mye om haller og kapasitet, men kampene skal spilles så får man ta en opptelling etterpå, sier Grüners daglige leder.

- Blir dere lei det fokuset?

- Ja, det gjør vi i og for seg. Det er et fokus på å få sporten videre, og det er vi jo ikke uenige i, men både da vi rykket opp og nå er det en sportslig kvalifisering som ligger til grunn. Så kan man gjerne si Bergen burde vært med og Trondheim burde vært med også for å spre hockeyen og treffe flere landsdekkende sponsorer for ligaen og slike ting. Men lagene må gjøre seg fortjent til å komme opp.

Enn så lenge trives Grüner som den litt plagsomme lillebroren i Oslo som plager de store og kjemper med Manglerud Star om å være nest best i hovedstaden bak Vålerenga.

- Det er tøft å få en plass i Asker eller på Vålerenga. Oslo og omegn produserer mange hockeyspillere, og vi ønsker å være et sted de kan utvikle seg videre.

Tåler nedrykk

Med solid økonomi og fornuftig drift vil Grüner som klubb fint håndtere et nedrykk til 1. divisjon, men klubben ønsker veldig gjerne kamper mot landets beste også neste sesong.

I Grünerhallen har man også merket seg flere uttalelser fra både Nidaros-leiren og nå sist Comet om at Grüner er laget å slå for dem som ønsker seg opp i Fjordkraft-ligaen denne våren.

- Er er det et år det er mulig, er det kanskje i år. Jeg tror det kan bli tøft for Fjordkraft-ligalagene i kvalifiseringen, har Comet-sportssjef Martin Engebretsen uttalt til nitten.no.

- Den syns jeg vi bare kan la henge i luften. Så kan vi finne ut av det på isen, sier Larsen.

Jørgen Kvål, Joachim Sommer-Nielsen og Sebastian Labori Christiansen er tilbake i troppen som reiser til Halden torsdag kveld. Nils Carnbäck er fortsatt ute med hjernerystelse, og også Sander Frøberg og Tim Robin Johnsgård fins på skadelisten.

- Ringerike og Grüner er favoritter i kvalifiseringen, men vi skal ikke undervurdere noen. Gjennom sesongen har vi spilt mot veldig gode lag. Nå skal vi ikke gå i fella og tro dette blir lett. For det blir det ikke. Når Oilers, Storhamar, Vålerenga og disse lagene senker seg litt mot for eksempel oss eller Ringerike, er det ikke så stor forskjell. Vi skal være ydmyke, sier Grüner-sjefen.

Slik spilles kvalifiseringen:

09.03 Comet - Grüner
09.03 Ringerike - Lørenskog
11.03 Comet - Ringerike
11.03 Lørenskog - Grüner
16.03 Lørenskog - Comet
16.03 Grüner - Ringerike
18.03 Lørenskog - Ringerike
18.03 Grüner - Comet
23.03 Grüner - Lørenskog
23.03 Ringerike - Comet
25.03 Comet - Lørenskog
25.03 Ringerike - Grüner

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form