Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 24, 2021

Grüner forventet korona-avlysning: - Ble litt forundret

Grüner-trener Morten Elverud sier det føles veldig riktig å ha stilt en rekke spørsmål og gravd i detaljene etter at kampen mot MS torsdag ble avviklet til tross for smitte i troppen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

«En spiller covid-positiv og en med covid-symptomer sendte en allerede skaderedusert kamptropp til hurtigtesting» var meldingen fra Grüner-leiren i sosiale medier i med under to timer til dropp mot Manglerud Star torsdag.

Trener Morten Elverud forteller at han ble overrasket da beskjeden kom om at kampen skulle gjennomføres som normalt etter at alle hurtigtestene var negative.

- Jeg følte på at en hurtigtest ikke er 100 prosent sikker, selv om de har blitt bedre, og at vi skulle møte et annet lag. Vi kjente på det ansvaret vi har overfor andre. Men forbundet var tydelige og etter det jeg forstår ønsket også MS å spille kampen så sant det ikke forelå flere positive prøver, sier Elverud til nitten.no.

- Dere regnet med at kampen ville bli avlyst?

- Jeg forventet å få den beskjeden, ja. Jeg ble litt forundret. Min tanke at en slik positiv test var for nære til at man skulle fortsette.

Fulgte retningslinjene

Den smittede Grüner-spilleren ble tatt ut av gruppen mandag etter en positiv test hos en nærkontakt. Onsdag avla også han positiv test. Torsdag kjente en lagkamerat, som var med til Stavanger tirsdag og trente onsdag, på korona-symptomer.

Grüner-ledelsen fikk samme svar både hos bydel Grünerløkka og hos Norges Ishockeyforbund. Assisterende generalsekretær Kristoffer Holm forklarer:

- Vi har et regelverk når kamper kan utsettes eller ikke. Det er under vanlige omstendigheter sykdom eller skader på over 50 prosent av spillerne. Under coronapandemien har forbundsstyret besluttet at om minimum fem spillere er ute på grunn av smitte, så kan kamp utsettes. I denne saken er det helsemyndighetene ved smittevernteamet som må gjøre en vurdering. Så lenge helsemyndighetene ikke vurderer at det er behov for å sette de andre spillerne i karantene, så kan ikke vi overprøve det. Vi kan ikke ta de smittevernfaglige vurderinger. Det tror vi helsemyndighetene er best egnet til, sa Holm til VG torsdag kveld.

- Det føltes veldig riktig å stille alle disse spørsmålene og grave litt ekstra. Det var viktig for oss å finne ut om dette var forsvarlig. En ting er retningslinjene, men vi må ha ren samvittighet overfor alle involverte, sier Elverud.

- Vi var opptatt av at kampen ikke skulle spilles på feil grunnlag og ville ha alt klart så ingen kunne komme i ettertid og stille spørsmål rundt Grüners rolle og om vi hadde gjort alt riktig. Men da vi fikk svar, og forbundet tok en avgjørelse basert på forbundets retningslinjer, gikk jeg over til å tenke på kampen.

Fire backer

Med kun fire backer og en tynn tropp tok Grüner, der alle spillerne er fullvaksinerte, sesongens første trepoenger i lokaloppgjøret.

- Veldig sterkt både med tanke på oppladningen og at vi var i Stavanger tirsdag med få spillere. At de holdt ut så bra og spilte så bra som de gjorde er ekstremt imponerende. Vi hadde en innbitt gruppe som klarte å snu situasjonen og få ut positiv energi, sier Grüner-treneren.

- Hvordan opplevde du stemningen i gruppen med alt som skjedde?

- Profesjonell. Vi har jo erfaring med å leve i usikkerheten fra forrige sesong og være klare for forandringer som skjer veldig fort. Etter testen ladet vi opp til kamp som vanlig. Fokuset var kjempebra, sier Elverud og svarer «nei» på spørsmål om noen ga uttrykk for at de var skeptiske til å spille.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form