Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 17, 2021

God Breivold i Søbergs fravær: - Ser ikke på «Tuben» som reservekeeper

Tobias Johansen Breivold irriterte seg over Frisk Askers 2-1-mål torsdag kveld, men viste at Vålerenga klarer seg fint også uten Steffen Søberg mellom stengene.

Foto: nitten.no

Vålerenga-trener Kenneth Larsen mener Breivold har vært «veldig god» både da han kom inn fra benken i siste periode i Stjernehallen lørdag og i 3-2-seieren over Frisk Asker på Jordal.

20-åringen sier selv han burde avverget Magnus Gehebs 2-1-scoring, men Larsen mener samtidig målvakten holdt VIF inne i kampen før Mika Partanen og Axel Sundberg snudde oppgjøret like før slutt med to scoringer i løpet av 14 sekunder.

- Det er deilig med den tryggheten vi har bak der hele tiden med to gode målvakter du kan dytte inn. Hvis den ene ikke har dagen, kan den andre bidra. Betryggende, sier Larsen til nitten.no.

Han svarer «har ikke peiling» på spørsmål om hvor lenge lyskeskadde Steffen Søberg er ute. Uavhengig av hans fravær ville Breivold uansett stått i mål mot Sparta på Jordal lørdag.

- Det er ikke sånn at vi ser på «Tuben» som en erstatter eller reservekeeper. Vi har to bra keepere som jobber bra sammen. Det er mer et team enn konkurrenter.

Ladet opp godt

Tobias Johansen Breivold skjønte i helgen at plassen mellom stengene blir hans noen uker fremover da Søberg skled av isen i Stjernehallen med smerter i lysken.

- Det er vel ikke noe som går over på et par dager så jeg fikk ladet opp bra gjennom hele uken og fikk betalt for det nå. Hvor lenge jeg får beholde plassen er opp til trenerne, men jeg følte jeg la inn en bra søknad nå, sier Breivold til nitten.no.

Allerede etter 73 sekunder måtte han tåle sesongens første Jordal-baklengsmål da Hampus Gustafsson fikk to sjanser i spill fem mot fire. 20-åringen stoppet 22 av 24 skudd og endte med en redningsprosent på 91,7.

- Jeg hadde en god følelse, så det var bare å kjøre på. Men jeg følte det var en tabbe av meg på 2-1. Den skal ikke gå inn. Da var det utrolig deilig at vi fikk de to målene på slutten der. Helt magisk. Nå er det viktig å holde det oppe fremover, sier Breivold.

Prater mye hockey

Kenneth Larsen forteller at det var en helt spesiell følelse da han ruslet ut av garderoben og inn i boksen på nye Jordal Amfi for første gang som hovedtrener torsdag kveld med rundt 2500 tilskuere på tribunene.

- Det var helt sjukt i hallen. Jeg fikk litt gåsehud da jeg kom ut og så Vålerenga-publikummet. Det var deilig, sier Larsen.

Sammen med kompisen Espen «Shampo» Knutsen, som løp ut av hallen kort tid etter kampslutt for å avlaste barnevakten, har den gamle VIF-helten fått jobben med å hente «Bøtta» tilbake til Oslo.

- Det kommer til å ta tid før alt sitter, men vi skal vinne kamper likevel. Det er et nytt system for mange. Jeg syns ting gikk veldig fort i starten, men etter landslagspausen har gått litt tregere med utviklingen av det spillet vi ønsker å ha. Vi må prate mye hockey og jobbe mye med det, forklarer Larsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form