Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 19, 2021

Gjøse til Storhamar-supporterne: - Det er bare å beklage

Storhamar kunne endelig slippe til publikum til dagens første treningskamp. Etter 60 minutter så var det Sparta som meget overraskende vant 9-1.

Det som skulle bli en "velkommen tilbake"-fest for Storhamar-supporterne, ble en gedigen fiasko sett med blå-gule øyne. Sparta kjørte på og vant tilslutt 9-1, og nå husker ikke hovedtrener Anders Gjøse sist Storhamar tapte med slike sifre på hjemmebane.

- Nei, det husker jeg ikke. Men det var ingen lystig gjeng som gikk av isen her i dag hos oss. Men jeg er full av energi med tanke på veien videre, og det nytter ikke å leve med det vi presterte i dag. Vi må på jobb i morgen igjen, og lære av de feilene som ble begått i dag, sier Gjøse.

I garderoben etter kampen kan Gjøse bekrefte at stemmen ble brukt i et høyere desibel enn vanlig.

- Jeg hadde nok høyere stemme enn jeg normalt pleier å ha. Men sett under ett så taper vi så og si alle duellene foran begge målene. Og alle målene Sparta får så er de flere folk på de rette stedene. I bunn og grunn så konkurrerer vi ikke hardt nok ut på der i dag. All honnør til Sparta som scoret ni mål og har en god keeper. Sparta kommer til å bli bra i år, det er jeg rimelig sikker på, forteller Storhamar-treneren til nitten.no.

Mer enn forventet

I Sjur Robert Nilsens fravær så var det assistent-trener Sten Gunnar Jørgensen som ledet laget fra Olavs by denne torsdagskvelden. Og på telefon etter kamp, så innrømmer han at resultatet var i overkant av hva de hadde forventet.

- Det var mye bra spill offensivt i dag, også kan skrive at resultatet og målene fremover ble nok litt mer enn hva vi hadde forventet oss i dag. Vi fikk mange gode svar på det vi ønsket å se før kampen, hvor vi ønsket å se et Sparta-lag med energi og som gikk mye på skøyter. Også kan det vel sies at mål preger kamper. Det virket som Storhamar gikk litt lei til slutt, forteller Jørgensen.

Laget måtte vente lengre enn vanlig til å reise hjem etter kampen grunnet dopingkontroll. Den tiden fikk Jørgensen til å fokusere på neste kamp mot Frisk Asker førstkommende lørdag.

- Jeg legger ikke vekt på resultatet, og velger heller å begynne å fokusere på neste kamp mot Frisk Asker på lørdag. Vi har en bra målvakt i dag som hjelper oss til å slippe inn få mål, fortsetter assistenttreneren.

- De importene vi har hentet i år passer perfekt inn i vår spillertropp både på og utenfor isen, og jeg kan ikke huske sist vi hadde en så bra spillerstall i Sparta. Det er mange år siden sist, avslutter Jørgensen.

Nilsen i Latvia

Spartas hovedtrener Sjur Robert Nilsen befinner seg i Latvia med landslaget og fikk ikke sett hans lag vinne på Hamar i kveld. Men han fulgte med på telefon og ble overrasket over sluttresultatet.

- 9-1 høres veldig mye ut, men det er fortsatt august. Det må vi ikke glemme. Storhamar hadde tunge fravær av sentrale spillere som kanskje spilte en liten rolle i dag, forteller Nilsen til nitten.no.

- Ingen reiser til Hamar å regner med å vinne 9-1. Samme om det er treningskamp eller en vanlig seriekamp. Men det er hyggelig for oss å få med oss gode opplevelser, forteller Sparta-treneren.

Importene leverte varene, og det varmer Sparta-hjertet til hovedtreneren.

- Naturligvis så er det gøy å se at de vi henter for å produsere poeng og hjelpe oss offensivt bidrar fra første kamp. Vi må ikke glemme at vi også har en keeper som står sin første kamp på stor bane og slipper inn kun ett mål, forteller Nilsen.

- Hvordan tror du din venn Anders Gjøse har det nå?

- Det er aldri gøy å gå på en smell som 9-1 hjemme på Hamar med publikum. Men jeg tror han takler dette. Men du får alltid noen tanker, når du titter opp på resultattavlen etter 60 minutter på en dag som denne, avslutter Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form