Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 5, 2021

Gammel Jordal-is hentes frem lørdag: - Her blir det fest!

I januar 2017 ble utslitte, oppbrukte og råtne Jordal Amfi revet, men ikke alt fra den gamle arenaen ble kastet, gitt bort eller destruert.

Foto: nitten.no

- Jeg vil takke deg for glede, øyeblikk og sorg. For skodde og for plastsmak i ræva. Vi sees igjen. Leve Jordal, sa Raymond Johansen for snart fem år siden da han deltok under rivingen av OL-arenaen fra 1952.

Lørdag er han tilbake, og det samme er en liten del av den gamle hallen som skal få bli med over i det nye praktanlegget. Det er nemlig ikke alt som ble ødelagt, kjørt vekk og kastet eller gitt bort under rivingen.

- Det blir en liten seanse der vi tar med oss gamle Jordal inn i nye Jordal, forteller daglig leder Jon Thore Thorstensen til nitten.no.

Fest med Klanen

Anledningen er en storslått fest med supporterne i sentrum der Vålerenga Hockey, Klanen, Øst og Vålerenga Vertshus har gått sammen om et felles arrangement.

Og et av punktene på en fyldig meny er at spillerne i 500-klubben (de med 500 kamper eller mer for VIF) skal ut på isen for å forene gamle og nye Jordal.

- Vi tok med is fra det gamle anlegget som har ligget i en fryser. Den er nå smeltet og skal helles ut på den nye isen, forteller Thorstensen.

Kampen mot Grüner er bare en av ingrediensene i festdagen som starter allerede klokken 12 i et stort telt med plass til rundt 1000 mennesker utenfor Jordal der de to supportereide pubene i nærområdet står for serveringen.

Partytelt

Draktutstilling, besøk av Vålerenga-ledelsen, diverse spillere, damekaptein Camilla Bakkene samt Trond Ingebretsen som skal fremføre Vålerenga kjerke, er noe av det som står på menyen før pucken etter hvert droppes mot Grüner klokken 16.

Byrådsleder og VIF-patriot Raymond Johansen, ishockeypresident Tage Pettersen og diverse gamle hockeylegender står også på gjestelisten.

Etter Oslo-duellen kommer spillerne tilbake på isen, Bjølsen Valsemølle underholder og etter hvert fortsetter festen i teltet.

- Her blir det fest! Det er først og fremst for å feire arenaen sammen med supporterne våre. De har ventet veldig lenge på dette. Jeg tror ikke vi klarer å fylle hallen, men det blir veldig mye folk også på denne kampen, sier Thorstensen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form