Lukk søk

Landslaget

August 23, 2023

Full rivalstøtte i landslagskrisen: - Synes synd på dem

Både hos den mangeårige rivalen Danmark og i det østerrikske ishockeyforbundet kjenner man seg igjen i problemene som nå rammer det norske landslaget.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Nyheten om at det norske landslaget avlyser all aktivitet ut kalenderåret, og i praksis settes på pause som en følge av underskuddet i forbundet, har fått stor oppmerksomhet også internasjonalt.

Svenske Aftonbladet beskrev det til og med som at landslaget legges ned.

Danmark, som er rangert som nummer 11 i verden (plassen foran Norge), merker godt de samme utfordringene knyttet til økte reisekostnader. Ishockeypresident Tage Pettersen har tidligere uttalt til nitten.no at «det koster nå mellom 50 og 100 prosent mer å ha lagene våre ute».

- Som forbund kjenner vi oss igjen i noen av de samme trendene som Norge når det gjelder driften av landslagshockey, sier Claus Fonnesbech Christensen, presseansvarlig for det danske landslaget, til nitten.no.

- Vi har derfor enorm empati med og forståelse for deres vanskelige situasjon.

Avlyst

Norges planlagte samlinger i Riga og Bratislava før jul er avlyst. Det betyr at man mister treningskampene mot Latvia, Slovakia og nettopp Danmark.

- Aktivitetene vi hadde avtalt med Norge, også på junior - og kvinnesiden, har vi naturligvis og umiddelbart gått med på å avlyse slik at det ikke påfører dem unødvendige kostnader, sier Christensen.

Han forteller at det danske landslaget er samlet syv dager denne høsten og vinteren i forbindelse med Deutschland Cup der også Tyskland, Slovakia, Østerrike, Finland og Tsjekkia deltar.

Roger Bader er sportsdirektør for landslagene i det østerrikske ishockeyforbundet. Da nitten.no snakker med ham onsdag morgen, er han kjent med de norske problemene, men er tydelig interessert i teamet og stiller en rekke spørsmål.

- Jeg føler med dem. Vi har spilt mye mot Norge, har et godt forhold til dem og jeg snakker ofte med Petter Salsten. Man ønsker ikke slike problemer for noen kolleger i europeisk hockey. Jeg synes så klart synd på den, sier Bader.

Ingen kommentar

I likhet med danskene skal også Østerrike delta i Deutschland Cup i november (syv dager). I tillegg samles landslaget fem dager i Klagenfurt i desember for matcher mot Polen og Ungarn.

Det betyr 12 samlingsdøgn ut året mot Norges 0. De to lagene møtes i gruppespillets nest siste kamp under VM i Praha neste vår.

- Klart det er synd for Norge at de mister disse samlingene, men det er ikke avgjørende dersom de kan spille kamper i februar og få en normal oppkjøring i april inn mot VM. Da tror jeg ikke det vil påvirke. Men dersom problemene vedvarer også neste år, og kanskje flere år på rad, kan det bli problemer. Det er er kanskje enda verre for flere av de yngre landslagene, sier Bader.

- Hvordan er situasjonen i Østerrike?

- Vi må telle hver euro hele tiden. Vi har ikke mer penger enn vi trenger og må hele tiden se på nye prosjekter, men det er ikke lett.

Hva tenker så svenskene?

- Det svenske ishockeyforbundet har ingen kommentar til dette, skriver Linus Hugosson, mediamanager for det svenske landslaget, i en SMS.

«Tre kronor» skal forøvrige samles til Karjala Tournament i november samt Swiss Hockey Games fra 12. til 17. desember på denne siden av nyttår.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form