Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 6, 2021

Frustrasjon på Hamar: - Ingenting er trygt i idretten når resultatene uteblir

De ansvarlige på Hamar føler selv at de sitter trygt, selv om resultatene har uteblitt denne høsten.

Foto: Bjørn Christian Roksvåg, Nitten

Patrick Thoresen uttalte til Nitten.no etter lørdagens tap mot Stjernen at Hamar ikke var et hyggelig sted å bo med tanke på hockeyklubbens tabellposisjon i Fjordkraftligaen.

Nå forteller hovedtrener Anders Gjøse at han er litt preget over situasjonen som har utviklet seg denne høsten.

- Skal du våge å se oppover på tabellen, så må du også våge å se nedover. Men vi har kommet til et punkt hvor vi er på det ytterste av vi ønsker. Og jeg deler synet til Thoresen. Det er et stort engasjement på Hamar og det som skjer rundt Storhamar om dagen, forteller Storhamar-treneren.

Ikke redd for å miste jobben

Storhamars svake sesong har vært preget av mange dårlige resultater som har gjort til at laget nå ligger på en 7.plass. Det er nesten like mange poeng ned til Ringerike på 8.plass som det er til serieleder Stjernen.

- Sitter du trygt i jobben Gjøse?

- Jeg er ikke redd for å miste jobben. Men jeg sier heller ikke at det ikke kan skje. Resultatene preger oss, men jeg føler vi heller ikke kan sette oss ned å fokusere på det negative. Vi må snu de steinene vi kan snu.

Gjøse og Storhamar hadde en plan som de la sammen før sesongen. Da skader oppstod og resultatene gikk i mot så måtte de forandre på en del ting.

- Utgangspunktet ligger til grunn, men med tanke på resultatene så måtte vi gjøre om en del ting. Vi viser jo potensiale til tider, men skulle ønske vi så det hyppigere.

Tillit i garderoben

Spørsmålet om tillit til spillerne og sportslig ledelse vil alltid bli et spørsmål når situasjonen er som den er. Den tilliten føler Gjøse at han har.

- Jeg føler at jeg fortsatt har tillit i garderoben. Vi har hatt reaksjoner i garderoben hvor vi sammen har fått blåst ut litt. Spillerne har fått ut sin frustrasjon og har gitt sin respons på tingenes tilstand. Dessverre så har vi ikke greid å fått gjort noe med det i lengre perioder.

Hverdagen med skader har gjort til at Gjøse har måtte tenke annerledes i forhold til spillere og roller så langt denne sesongen. En oppgave som har vært som en berg-og-dalbane for Storhamar-treneren.

- Hvor skal jeg begynne? Andreas Dahl var tiltenkt en annen rolle, men har spilt med uerfarne spillere. Vi hadde en plan, men har jo endt med å rotere på alt som er grunnet skader, forteller han litt oppgitt.

Under 3.periode om lørdagen var det frustrerte Storhamar-spillere som fikk dusje tidligere enn andre. Stjernen-trener Anders Olsson beskyldte Storhamar for å spille stygt. Det synet sitter ikke Gjøse igjen med.

- Jeg mener overhodet ikke vi spilte stygt, vi ønsket å få energi, forklarer Gjøse.

- Hvorfor spilte dere ikke slikt i begynnelsen av kampen, hvis det ga dere energi?

- Det spørsmålet der sitter jeg fortsatt og prøver å finne svaret på, avslutter Gjøse.

Styrets tillit

En som også har fått kritikk for Storhamars prestasjoner denne sesongen er sportssjef Mads Hansen. Han er i likhet med Gjøse skuffet, men synes ikke situasjonen er så ille som alle skal ha det til.

- Jeg synes ikke det er så dramatisk som kanskje mange vil ha det til. Men vi er langt unna der vi ønsker å være, men ser du på tabellen så er vi ikke så langt bak, forklarer sportssjefen.

- Vi har variert mye og ikke greid å spille det spillet vi ønsker. Det går på selvtilliten til spillerne, men jeg er helt sikker på at det vil snu til vår fordel.

- Hvor trygt sitter hovedtreneren hvis de negative resultatene fortsetter?

- Vi vet at ingenting er trygt i idretten når resultatene uteblir, men det har ikke vært helt svart i det vi har gjort heller. Nå får vi en pause som gjør at vi kan trene godt og få tilbake spillere som har vært ute med skader. Det vil hjelpe oss veldig, forteller en optimistisk sportssjef.

Mads Hansen forteller også at han deltar på styremøter og har god kontakt med styret i Storhamar om tingenes tilstand.

- Hva sier dem om situasjonen?

- Jeg har tett kontakt med styret og de har troen på det vi gjør vil skape de resultatene som vi ønsker på sikt. Personlig så føler jeg ikke at det er en uro hos oss, men frustrasjonen er nok tilstedet. Vi har energi til å jobbe oss ut av dette sammen, og holder oss til det vi har blitt enige om, avslutter Hansen som tillegger at Storhamar fortsatt har tilgode å ha én trening med full tropp under årets sesong.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form