Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 21, 2022

Frisks drømmestart: - Treningene er 20 prosent bedre

Hampus Gustafsson mener økt kvalitet på treningene har løftet serieleder Frisk Asker, men tross den perfekte starten spår han Oilers som seriemester.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Svensken er inne i sin femte sesong i Frisk Asker og har fulgt klubbens utvikling og stadige profesjonalisering de siste årene som i sommer fikk nok et tilskudd med treninger på dagtid.

Og Gustafsson mener nettopp kvaliteten på øktene må få mye av æren for at askerbøringene er det eneste laget med full pott i Fjordkraft-ligaen etter fire serierunder.

- Det stemmer. Det har med kvalitet å gjøre og det merker vi godt. Kvalitet, nivået på troppen og kunnskap om hva man skal gjøre. Vi har høy kvalitet i pasningsspillet og det fysiske spillet. Med gode forsterkninger hever også resten av troppen seg og vi får mye bedre bedre isøkter enn forrige sesong, sier Gustafsson til nitten.no.

- 20 prosent er mye?

- Jaja, absolutt. Men jeg mener treningene er 20 prosent bedre. Vi føler oss trygge på det vi driver med. Skal man ta steg, er det en bra defensiv som gjelder. Vi har gjort mye mål fremover også, men pri én for oss er å ha en sterk og trygg defensiv.

Fire av fire

De oransje innledet sesongen - og hele ligaen - med å slå Vålerenga foran 3800 tilskuere i Varner Arena, fulgte opp med borteseirer over Manglerud Star og Stjernen før Lillehammer ble knust 6-1 tirsdag.

Og felles for alle fire kampene er at Frisk Asker har kommet under 1-0.

- Det viser bra lagmoral. Vi stresser ikke, men vet hva vi skal gjøre og har troen på det vi driver med. Det er bare å rulle på så kommer målene. Starten har uten tvil vært bra for vår del. Vi har satt vårt defensive spill, og slipper du inn lite mål, har du bra sjanse til å vinne, slår Gustafsson fast.

- Er starten overraskende god?

- Altså fire stake seirer hadde jeg kanskje ikke planlagt med, men jeg hadde håp om at vi skulle slippe inn lite mål og ha en sterk defensiv. Seks mål hjemme mot Vålerenga og Lillehammer hadde jeg ikke regnet med.

Tror på Oilers

Det er selvsagt tidlig å snakke om tabellen med 41 serierunder igjen til mål, men Frisk Asker har allerede fem poeng ned til Vålerenga og Sparta som nummer to og tre.

Hele åtte poeng følger Stavanger Oilers (én kamp mindre spilt) etter at forrige sesongs dobbeltmester tirsdag røk 4-1 på Jordal.

- Er dere i rute mot seriegull, Gustafsson?

- Hehe, absolutt ikke. Jeg syns vi har gode sjanser til å krige i toppen, men jeg ser fortsatt Oilers som en klar og tydelig gullfavoritt. De har bygget på en fin måte der borte i mange år og vært vanskelige å slå over en hel sesong. Jeg ser ingen grunn til at det skal være annerledes i år.

I en hektisk uke spilles det full runde i Fjordkraft-ligaen også torsdag kveld der nettopp Oilers og Frisk Asker møtes i DNB Arena.

- Oilers startet enda mer shaky forrige sesong. Da sto det dårligere til etter en sju-åtte kamper. Jeg vet av egen erfaring at det kan være vanskelig å tilpasse seg Fjordkraft-ligaen etter CHL-kampene. Oilers kommer utover. Det er jeg overbevist om, sier 31-åringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form