Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 1, 2023

Frisk Asker tok sluttspillgrep for fire uker siden: - Vi har en fordel der

Da Vidar Wold tok over som Frisk Asker-sjef for én måned siden, flyttet han fokuset vekk fra seriekampene og innførte en knallhard treningsperiode med mål om å slå ut Vålerenga i kvartfinalen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi har vært kyniske med tanke på sluttspillet, ja, sier Vidar Wold til nitten.no dagen etter stortapet i CC Amfi som markerte avslutningen på seriespillet i Fjordkraft-ligaen.

Men de sju seriekampene den siste måneden har vært nedprioritert hos askerbøringene. Da Wold tok steget fra sportssjefjobben og tilbake i boksen for å erstatte Jan André Aasland 30. januar, la Frisk-teamet en ny plan.

Sjansene for å ende høyere enn sjetteplass var små. Med ny spillestil innførte Wold, Dan Ratushny og Simon Stolt Wang noe som kan minne om en sesongoppkjøring nummer to med mål om å være best mulig rustet for sluttspillet.

- Vi har en fordel der. Det er det ingen tvil om. Jeg skulle gjerne kjempet om medaljene i Fjordkraft-ligaen, for det henger høyt i Frisk Asker, men da vi har satt oss i denne posisjonen, måtte vi være kyniske og tenke plan B med mål om å finne en toppform. Da er det ekstra morsomt at det ble Vålerenga med bra trøkk og mye temperatur. Det blir viktig med kvikke ben og raske hoder. Jeg tror dette vil slå positivt ut for oss, sier Wold.

Han har selv vært med på lignende grep som Frisk-spiller for «mange, mange år siden» - med suksess.

- Det har nærmest vært en ny sesongoppkjøring. Vi har trent beinhardt. Og når man trener tøft, får man tunge ben i starten eller slutten av matchene. Vi visste dette ville prege oss. Det er ingen unnskyldning, men vi mener selv dette ha vært bra. Og det er nå moroa begynner!

Første duell fredag

Etter at seriemester Stavanger Oilers og sølvvinner Storhamar hadde forsynt seg tirsdag kveld, valgte tredjeplasserte Vålerenga naboen Frisk Asker som motstander i kvartfinalene.

- Det begynt å svirre litt rykter i går om at Vålerenga skulle velge Stjernen, men det var vel som forventet at det ble oss. Det blir publikumsmatcher mellom to lag som står bra til hverandre og kanskje den jevneste kvartfinaleserien. Jeg ser ingen grunn til at hverken Vålerenga eller vi skal være store favoritter her, sier Wold som reiser til Jordal for første match fredag.

Frisk Asker slo Vålerenga 6-3 i serieåpningen, neste duell endte med overtidsseier til Oslo-laget etter en sen utligning på Jordal, også match tre gikk til forlenging der VIF avgjorde, historien gjentok seg i den utsolgte romjulskampen og uken før Wold tok over vant Vålerenga 3-1 i Varner Arena.

- I de tre kampene som gikk til sudden death syns jeg faktisk vi var det beste laget i alle tre. Vålerenga har hentet litt spillere etter jul og brukt mye penger på dette laget her mens vi har stått med den samme gjengen hele veien. Vi har et voksent og erfarent lag, og jeg ser ingen grunn til at ikke vi skal kunne slå ut Vålerenga, sier Wold.

- Burde VIF fått mer ut av pengene de har brukt?

- Det der får være opp til hver enkelt. De, med flere, har hentet inn mye, og har de råd til det og folk i ryggen som støtter dem så skal de få lov til det. Men det er ikke alle som er i den kategorien der, og da må man være litt smartere i valgene man gjør. Vålerenga har et bra lag på papiret, men vi bruker ikke så mye tid på det.

Hardtrening

På Hamar tirsdag manglet Anton Holm, Hampus Gustafsson, Magnus Geheb, David Morley, Felix Girard, Emil Wasenden og Nicklas Dahlberg med skader eller sykdom. Veteranene Anders Bastiansen, Alexander Bonsaksen og Mats Frøshaug fikk hvile.

- Det har vært planen hele tiden at de ikke skulle spille siste seriekamp. Når det gjelder de skadde og syke tror jeg alle kommer til å prøve på fredag. Jeg håper og tror vi straks kan stille med full tropp for første gang siden september, sier Wold.

- Hvordan har spillerne tatt å bruke februar på beinhard trening?

- Å trene såpass tungt mot slutten av sesongen er uvant for mange. Det har vært litt småskader og slitasje på lysk og hofte slik man ofte får under en oppkjøring, men guttene kjenner at vi har trent bra med intensitet og trøkk. Det har vært positivt for gruppen, sier Frisk Asker-treneren.

Han kaller seg selv en arbeidsleder i støtteapparatet der Dan Ratushny har fått en utvidet rolle og stått for mye av det som har skjedd på isen den siste måneden.

- Som årets trener i Sveits, Østerrike og Tyskland har han en gedigen CV. Han kunne trent topplag i Sveits nå, og at han da kjører treningene våre er selvsagt kjempebra.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form