Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 13, 2022

Fredrik Andersson ny VIF-trener: - Er her for å vinne mesterskap

Svenske Fredrik Andersson (54) ble mandag presentert som ny Vålerenga-trener på en treårskontrakt.

Skjermdump: Vålerengas Facebook-sending

Andersson har vært linket til Vålerenga-jobben gjennom våren. Örnsköldsvik-karen er nå på plass i Oslo og klar for å føre den tradisjonsrike klubben til nye trofeer.

- Utrolig moro å være her! Vi har snakket veldig mye og jeg ble veldig takknemlig da Vålerenga ringte. For meg handler dette om én ting. Jeg er her for å vinne mesterskap. Man må ha tålmodighet samtidig som vi ønsker å være i toppen i første sesong, sier Andersson i Vålerengas direktesesong på Facebook.

- Fra starten av april har vi jobbet intenst og aktivt med å få tak i en trener. Ønsket var å få inn en med stor kunnskap og bakgrunn fra en proffliga. Vi tror Fredrik med sin kunnskap, hockeyfilosofi og profesjonalitet vil ta Vålerenga til nye høyder. Vi er utrolig glade for at Fredrik er på plass her, sier Anders Myrvold fra VIFs sportslige utvalg.

Fra Timrå

Andersson spilte en rekke sesonger for Modo i hjembyen, var innom både østerriksk og tysk hockey før han avsluttet spillerkarrieren i Timrå.

Han har vært både assistent og manager i Modo, jobbet som speider for Buffalo Sabres og trent yngre lag i Örnsköldsvik IK. De siste fem sesongene har Andersson trent Timrå frem til ble fikk sparken i mars.

Nå erstatter han Espen Knutsen som ledet Vålerenga frem til serieslutt etter at Kenneth Larsen fikk sparken etter kun 21 kamper på Jordal.

- Arenaen her er utrolig bra. Alle fasilitetene finnes. Muligheten for å gjøre en bra jobb er stor. Jeg er opptatt av gruppedynamikk. Vi må gjøre dette som en gruppe sammen. Alle må stå sammen. Da kan vi oppleve fremgang. Jeg ser virkelig frem til å få jobbe med disse spillerne, sier Andersson.

- Dette er inspirerende. Jeg tror Vålerenga trengte noe nytt inn og ny vind. Jeg tror hele spillergruppen er tente på at sesongen skal starte allerede nå. Det er litt ferie nå, men det er bra den går fort. Jeg har snakket litt med noen kompiser som har hatt Fredrik tidligere og bare fått gode ord. Dette blir spennende, sier VIF-veteran Tobias Lindström.

Trygg assistent

Vålerenga-spillerne får en ny trenerduo å forholde seg til fremover. I tillegg til Andersson kommer Mats Trygg til Jordal og tar fatt på jobben som assistenttrener.

- Jeg vil takke for muligheten jeg har fått. Gleder meg spesielt til å jobbe sammen med Fredrik med sin bakgrunn, sier Trygg mandag.

- Trygg er sikker på at erfaringen han har fått gjennom en lang karriere vil være med å kunne styrke laget, naturligvis med et ekstra fokus på backene. Han gleder seg også til å få være med å utvikle klubbens unge talentfulle backer videre, meldte VIF på sin hjemmeside da 46-åringen ble presentert.

Trygg avsluttet en eventyrlig karriere etter årets sesong for å bli en del av VIF-teamet. Backveteranen har spilt 136 offisielle landskamper fordelt på 20 mesterskap og står med godt over 500 kamper på øverste i Norge for MS, Spektrum Flyers, Lørenskog og Vålerenga.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form