Landslaget

May 23, 2023

Fra bragd til enkle baklengsmål: - Gavmilde

Kun få timer etter hockeysensasjonen mot Canada, lå Norge under 3-0 etter første periode mot Slovakia.

Foto med tillatelse: Espen Schjølberg

De norske guttene hevet seg etter den tunge starten på VM-kamp nummer sju, men avsluttet mesterskapet med tap.

Åpningsperioden skulle vise seg å bli avgjørende da Slovakia vant 4-1 og sørget for å holde liv i håpet om kvartfinale.

For første gang i VM slapp Norge inn fire mål i en kamp, men landslaget reiser hjem vel vitende om at beholdt statusen som A-nasjon og er klare for mesterskapet i Tsjekkia neste vår.

- VM er godkjent. Norge hadde marginer imot i starten på turneringen og med seg senere, med seieren over Canada som høydepunktet, oppsummerer Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

To i stolpen tidlig

Det ble på mange måter en merkelig første periode i Arena Riga tirsdag formiddag. Eirik Salsten traff stolpen i en positiv norsk åpning og kort tid senere smalt Ole Einar Engeland Andersens avslutning i stolpen.

Likevel var det Slovakia som tok en tidlig 2-0-ledelse. Leksands Marek Hrivik kom seg foran Isak Hansen og utnyttet slovakenes første sjanse på best mulig vis etter fire minutter.

Etter snaue åtte minutter var det Peter Cehlarik som fikk veldig god tid foran det norske målet etter en Henrik Haukeland-retur og la pucken opp i nettaket.

- Nå er vi gavmilde, meldte Dahlstrøm.

Også Thomas Berg-Paulsen misbrukte en stor sjanse før Robert Lantosi skled over hele isen, kom i stor fart inn foran Haukeland og la inn nummer tre.

- Her kom vi raskt ned på jorden igjen, kommenterte Dahlstrøm.

Hevet seg

Tobias Johansson innrømmet i intervjuet med rettighetshaveren i første pause at åpningsperioden ikke var bra nok, men nordmennene skulle heve seg.

Stavanger-guttene sørget for redusering og andre periodes eneste scoring da Malmö-klare Berg-Paulsen fant Markus Vikingstad på bakre stolpe.

- Den var viktig. Nå er vi med i kampen og må bare fortsette, sa Vikingstad i intervju med Viaplay etter 40 minutter.

Norge leverte solid også i siste periode og tok ut Haukeland allerede med tre og et halvt minutt igjen på matchuret. Slovakia fikk raskt en enorm sjanse mot tomt bur, men bommet.

Et drøyt minutt før slutt fikk Richard Panik nok og satte pucken midt i mål fra sin posisjon midt på isen.