Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 10, 2024

Forventet kritikk- fikk Vipps-gave: - Få negative tilbakemeldinger

Comet-ledelsen takker supporterne og nærmiljøet for støtten etter nyheten om at klubben trenger 1,2 millioner for å få positiv egenkapital.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det har vært viktig for oss å være åpne og ærlige. Vi var forberedt på negative tilbakemeldinger, og forstår at nyheten skaper frustrasjon og skuffelse, men vi har fått mye skryt for åpenheten og at vi tar tak. Det har vært lite negativitet.

Det sier Sindre Hov Johnsen, som nå blir daglig leder i Comet, til nitten.no dagen etter at klubben gikk ut med en pressemelding der det ble rapportert om «betydelige økonomiske problemer».

Allerede samme kveld hadde supporterne samlet inn 25.000 kroner. En privatperson vippset 5000 kroner for å hjelpe Comet som har 1,2 millioner i negativ egenkapital.

- Det er tydelig at lokalmiljøet støtter opp om oss. Over 1000 mennesker samles i ishallen hver uke under sesongen med samme mål og ambisjoner. Vi spiller på det samme her nå. Alt fra våre største sponsorer til de mindre og privatpersoner gjør dette til en felles greie, sier Johnsen.

Snakker med kreditorene

Både Norges Ishockeyforbund og klubbens kreditorer har vært informert om utfordringene siden årsmøtet tidligere i vår.

- Vi har flere team og mange i sving der ute som jobber for oss. Det vil være misvisende å gå ut med et eksakt tall nå, men vi trenger totalt 1,2 millioner for å snu den negative egenkapitalen. Vi er i dialog med enkelte kreditorer om reduksjon, i dialog med sponsorer om ekstraordinære bidrag og lignende. Det er komplekst, sier Johnsen.

- Har dere satt noen frist for når pengene må være inne?

- Vi skulle helst hatt 1,2 millioner i går, og aller helst aldri kommet i denne situasjonen. Men vi jobber på spreng for å få svar så fort som mulig. Noe kan også være mulig å endre til langsiktig gjeld, men vi håper å unngå det, svarer Comet-lederen.

- Det er også viktig å påpeke at det er ingen konkursfare. Alle kreditorer er informert og forfallsdatoer er utsatt. Det er god dialog med alle.

Billigere tropp

Comets sportslige utvalg fikk tidlig et budsjett å jobbe med for neste sesong. Der finnes det 25 prosent mindre å rutte med når det kommer til lønn sammenlignet med forrige sesong.

- Vi gjorde tidlig tiltak for å sikre ar man har en totaloversikt før vi forplikter oss til ytterligere kostnader. Reduksjonen er ikke hogget i stein til evig tid, den avhenger av det økonomiske resultatet fremover, sier Johnsen.

Comet endte sist i EHL forrige sesong, men berget plassen gjennom en dramatisk kvalifisering etter å ha byttet trenerteam underveis.

- Som vi sier i pressemeldingen mener vi at med den veksten vi har hatt de siste årene er det alle forutsetninger her for å skape en profesjonell og veldrevet klubb, men vi må ta steg for steg og ingen snarveier.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form